Ziua Porumbului Orezu 2022

Un eveniment de tradiție, organizat de APPR – Mandru ca sunt fermier, găzduit de ferma ELSIT și susținut de partenerul principal Bayer Crop Science România s-a desfășurat joi, 8 septembrie, aşa cum v-am obişnuit, în localitatea ialomițeană, Orezu.

Peste treizeci de companii prezente care activează pe piața din domeniul agricol, 2400 de fermieri, autorități, instituții publice de cercetare și alți reprezentanți din agribusiness au fost prezenți la evenimentul încununat cu success, din inima Bărăganului!

Fermierii au avut ocazia de a cunoaște producțiile hibrizilor într-un an atât de dificil, care sunt cele mai de viitor utilaje și cele mai inovatoare tehnologii în ceea ce privește fertilizarea culturii de porumb, au acumulat informaţii valoroase şi au făcut schimb de experiențe.

Apreciem eforturile companiilor de a participa la această manifestare și adresăm calde mulţumiri companiilor de semințe pentru genetica variată: Bayer Crop Science România, Expert Agribusiness – Seminte si pesticide – Fundulea, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, KWS România, Lidea Romania, RAGT Semences, RWA Raiffeisen Agro Romania, Syngenta Romania, Saaten Union Romania, Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricola Turda, LG Seeds Romania.

Mulțumim companiilor de utilaje: AgroConcept, Sămânță certificată – Agro Fondinvest, NHR Agropartners, TOMIT AGRI Macchine – utilaje agricole și zootehnice, A50 Premium Service Utilaje.

Mulțumim altor companii din domeniul agricol: Aectra Agrochemicals, Banca Transilvania, Borealis L.A.T, Cartagris Cartare Agrochimica, Carmeuse Agro Romania, Groupama Asigurari, Grain Bags Romania, Next Gen Farming SRL, INNVIGO, ROfert, Smart Fert, UniCredit EU, Valley Irrigation.

SONY DSC

Mulțumim partenerului principal Bayer Crop Science România pentru sprijinul oferit şi, nu în ultimul rând, fermei Elsit pentru găzduire!

Mulțumim presei agricole pentru aparițiile în social media: AgribusinessJob.com, Agricultura365, Revista AGRIMEDIA, AGRO TV, AgroImpact, AgroStandard, BusinessPress Agricol, Cotidianul Agricol, Lumea Satului, Profitul Agricol, Revista Fermierului, Ştiri Agricole, Emisiunea Euroferma, Focus Agricol, Sanatatea Plantelor, TVR1, Viata Satului.

Profesionalismul şi implicarea dumneavoastră este dovada cea mai evidentă a unei munci asidue!

#farmforum

#ziuaporumbuluiorezu2022

#fermieripentruviitor

#evenimentelefermierilor

Evenimentul de la Orezu, cea mai mare provocare în acest an secetos

Am reținut pentru cititorii ziarului “Ialomița” și două intervenții pe marginea evenimentului de la Orezu, una a ministrului agriculturii Petre Daea, a doua a Alinei Crețu, Director Executiv al Asociației Producătorilor de Porumb din România.

Petre Daea: Cel mai afectat de secetă, în acest an, este porumbul, o cultură de o importanță deosebită pentru țară și principala, dacă o analizăm din punct de vedere al suprafețelor semănate. Porumbul este cultura care a suferit mai mult, dar cu toate acestea vom avea suficient pentru nevoile proprii. Este adevărat, însă, că va fi mai puțin la export, știindu-se că România este o țară cu potențial în domeniul agriculturii și în mod deosebit în producția de cereale, numărându-se printre primele 10 țări ale lumii la export. Producția care va fi exportată, din nefericire, va fi mai mică, dar în orice caz putem să facem față nevoilor țării și să avem cantități disponibile pentru export.

Alina Crețu: Cea mai mare provocare în acest an secetos, inclusiv pe această platformă unde ne aflăm acum. Aș vrea să vă spun bun venit, să mulțumesc partenerilor, să mulțumesc presei, să mulțumesc oamenilor de bine care contribuie la construirea acestui eveniment care a devenit o tradiție, suntem la a 13-a ediție a Zilei Porumbului de la Orezu, un eveniment al cărui fondator este președintele APPR, domnul Nicolae Sitaru, un om care a pus extrem de multă pasiune, suflet și profesionalism în a aduce alături de el, alături de compania pe care o conduce și de prieteni, specialiști din agricultură care au foarte multe lucruri de împărtășit. Aș vrea să-i mulțumesc personal și fără modestie, pentru ca mediul asociativ să găsească căi de comunicare deplină, atât între noi fermierii, cât și cu celelalte organizații din lumea agricolă ori organizații cu care să avem o voce comună pentru ceea ce înseamnă agricultura românească.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved