Pentru Școala Gimnazială ,,Sf.Andrei”, această zi a culturii a devenit deja o frumoasă tradiție. Este al doilea an în care, în parteneriat cu Direcția de Educație, Cultură și Tineret, colectivul de cadre didactice coordonatoare, prof. de limba și literatura română, precum Prof. Turcu Ionelia, Prof. Bădiță Ancuța, prof. Leonte Manuela, prof. Popa Constantin și domnul bibliotecar al școlii, Bunoaica Costică, au desfășurat activități culturale, artistico-plastice și practice, menite să aducă elevii împreună și să le insufle dragostea pentru lectură.
Elevii noștri și-au arătat pasiunea pentru lectură prin vizite la biblioteca școlii, prin realizarea de dramatizări, de cărticele cu poveștile copilăriei, expoziții cu desene ale personajelor preferate din poveștile citite, prin crearea de texte argumentative ,,De ce este important să citim?”, ,,Este importantă lectura în viața noastră?”, prin ateliere de scriere creativă și nu în ultimul rând, au demonstrat că sunt mari recitatori talentați, prin organizarea unui Concurs de recitări cu premii oferite de către partenerii noștri, care sprijină activitățile culturale, copiii talentați și dedicați.
Anul trecut, acest concurs de recitări s-a desfășurat doar la ciclul gimnazial, iar anul acesta, elevii de la ciclul primar și-au arătat și ei dorința de a participa, coordonați fiind de doamnele prof. pentru înv. primar, de la: clasa I, coord. Gălbenuș Victoriana Aprilia, clasa a II-a B, coord. Filipoiu Evelina, clasa a III-a A, coord. Cipu Alina, clasa a III-a D, coord.Voiteanu Gabriela, cls a IV-a A, coord. Dedu Mădălina, cls.a IV-a B, coord. Mali Liliana, clasa a IV-a C, coord. Tache Voica. Elevii claselor gimnaziale au fost îndrumați de profesorii de limba și literatura română coordonatori ai proiectului.
,,Împreună creștem cititori!”- acesta este mesajul pe care elevii l-au transmis prin poeziile recitate cu emoție, prin scurtele dramatizări și desenele inspirate din cărțile preferate. Prin aceste activități, ei au ilustrat valori sociale sănătoase, au păstrat vie tradiția și au arătat că, într-adevăr, cuvintele pot schimba lumea.
Așadar, noi, cadrele didactice, avem misiunea de a-l întoarce pe cititor la carte, folosind diverse metode, cât mai active, mai antrenante și mai atractive. Datoria noastră rămâne promovarea unor soluţii directe de stimulare a lecturii și, prin acest proiect educațional ,,Lectura ne unește!”, încercăm să optimizăm demersul educativ, prin realizarea unui schimb de idei, de metode, de activităţi, de materiale didactice în sprijinul dezvoltării sferei motivaţionale a elevului.
Mulțumim doamnelor director Agapie Liliana și Popescu Maria, D-nei Dumitru Daniela, reprezentanta Direcției de Educație, Cultură și Tineret și Agricolours Design, pentru sprijinul acordat în desfășurarea acestei activități, prin oferirea de premii elevilor participanți la activitate: măsuțe pentru laptop (Școala Gimnazială „Sf.Andrei”), cărți de povești (Direcția de Educație, Cultură și Tineret), diplome
(Agricolours Design). Nu în ultimul rând, multumim părinților care ne sprijină necondiționat în desfășurarea activităților școlare și extrașcolare.
A consemnat,
prof. Turcu Ionelia