Ziua Imnului Național la… „Șezătoarea copiilor”

 

29 iulie, Ziua Imnului Național al României, a fost sărbătorită la Muzeul Județean Ialomița printr-o manifestare cu caracter educațional adresată copiilor înscriși în programul muzeal „Șezătoarea copiilor”, sub genericul „Deșteaptă-te, române!”.

Micii prieteni ai muzeului au vizionat un scurtmetraj despre istoria imnului național și au luat parte la o adevărată lecție practică despre simbolurile naționale – imnul, stema, drapelul tricolor și sigiliul de stat, prezentate într-un mod atractiv de specialiștii Muzeului Județean Ialomița.

Și, pentru că jocul, unul serios însă, este unul dintre elementele fundamentele de educare a tinerelor vlăstare, copiii au trecut apoi la un atelier de creație artistică, în cadrul căruia au desenat și colorat stema României.

Evenimentele desfășurate în această vară la Muzeul Județean Ialomița, în cadrul programului muzeal-educațional „Șezătoarea copiilor” s-au încheiat miercuri 3 august cu un atelier foto sub genericul „Zâmbiți, vă rog!”, prilej cu care cei mici vor afla tainele și istoricul aparatului de fotografiat.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved