Ziua Editurii CECCAR

Pentru ca afacerea să conteze într-o economie caracterizată prin globalizare și digitalizare:

ContaȚi pe Noi. ContaȚi, cu Noi. Întotdeauna!”

Filiala CECCAR Ialomița

Marți, 17 octombrie 2023, am sărbătorit Ziua cărții de specialitate economică și Ziua Editurii CECCAR la Salonul Anual de Carte, ediția cu numărul XXXII, în compania invitaților: Camelia Malama, președinte Filiala Ialomița, Mihaela Cosma, director Filiala Ialomița, Costea Marian, președintele Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Ialomița, și Răileanu Mihai, expert contabil.

Filiala CECCAR Ialomița, reprezentată prin doamna Camelia Malama – președinte și Mihaela Cosma – director, a adus în atenția publicului și noutățile editurii CECCAR, a cărților de specialitate, atât pentru cunoscători cât și pentru ceilalți doritori.

La atelierul „De la bugetul personal la bugetul afacerii”, organizat cu această ocazie, au participat elevi ai Colegiului Național „Mihai Viteazul” Slobozia și elevi ai Liceului Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Slobozia, însoțiți de cadre didactice de specialitate. Astfel, tinerii prezenți în sală au fost provocați la dialog având ocazia să-și exprime opiniile liber. Acestora li s-a propus să-și facă niște calcule, să-și oprească câte puțin din banii de pachet pe care îi primesc zilnic de la părinți, cu scopul de a strânge economii pe care să le folosească pentru a-și spori bugetul personal. Această inițiativă a vizat educarea tinerilor în domeniul financiar-contabil și promovarea unei baze solide de cunoștințe financiare.

Atelierul dedicat dezvoltării profesionale a inclus și o oră de antreprenoriat, la care invitat special a fost Marian Costea, președintele Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Ialomița. Dezbaterile au abordat o perspectivă valoroasă asupra mediului de afaceri local și a oportunităților disponibile pentru tinerii din Ialomița.

Evenimentul, moderat de doamna Elena Balog- manager al Bibliotecii Județene ”Ștefan Bănulescu” Ialomița, a avut loc în foaierul Sălii Europa a Consiliului Județean Ialomița.

Mulțumim elevilor pentru cooperare și deschidere la dialog, cadrelor didactice prezente în sală și tuturor celor care s-au alăturat manifestării!

Vali Șerban,

documentarist Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved