„VoTin Ialomița” în Parlamentul României

În perioada 25-26 octombrie a.c. s-a desfășurat la București cea de a 3-a etapă a proiectului Erasmus+ „VoTin Ialomița”, respectiv „Cunoașterea Parlamentului României”. 60 de liceeni din Slobozia, Țăndărei și Fetești au făcut deplasarea în capitală alături de profesorii coordonatori.

La sosire, tinerii au fost primiți de către reprezentanții Universității Politehnice din București, iar unul dintre ambasadorii universității a realizat o prezentare a oportunităților de studiu în cadrul acestei instituții de învățământ superior. Prezentarea a oferit ocazia deschiderii dialogului dintre tineri și reprezentanții UPB, iar unele dintre principalele teme abordate au fost:

* Pregătirea pentru tranziția liceu/facultate;

* Cum ne raportăm față de idealurile noastre?;

* Dinamica vieții de student.

Seara a continuat cu o sesiune non-formală alături de organizatorii proiectului. Această sesiune a reprezentat o oportunitate de a da un refresh cunoștințelor acumulate până în acest moment, dar și un moment de închegare a relațiilor din grup. Seara s-a încheiat cu socializare și descoperirea Complexului Studențesc Regie.

A doua zi a debutat cu o vizită la Universitatea Politehnică București, tinerii au avut oportunitatea de a descoperi două dintre facultățile din cadrul UPB.

La Facultatea de Energetică a Universității Politehnica din București, tinerii au fost întâmpinați de către doamna prodecan dr.ing. Mihaela Amalia Diminescu, șef de lucrări al facultății. A urmat un tur organizat al facultății și laboratoarelor specifice, tinerii descoperind oportunitățile oferite de această facultate. Dimineața s-a încheiat cu vizitarea Facultății de Ingineria Sistemelor Biotehnice, aici grupul a fost întâmpinat de către domnul prodecan șef de lucrări dr.ing. George Cătălin Ion. Și aici tinerii au beneficiat de un tur al facultății și de discuții deschise cu diferiți profesori universitari.

La Parlament, elevii ialomițeni au fost fost întâmpinați de domnul deputat Ștefan Mușoiu, președintele Comisiei pentru afaceri europene.

Domnul deputat le-a transmis cuvântul de bun-venit, iar, ulterior, le-a descris procesul legislativ prin care o inițiativă legislativă devine lege.

Tinerii au dorit să afle mai multe informații despre parcursul profesional al domnului deputat, despre politica din România, parlamentarism și guvernare.

Experiența la Parlament s-a încheiat cu vizita sălii de plen.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved