Vot în unanimitate pentru proiectele de hotărâre ale Consiliului Județean Ialomița

 

Consiliul Județean Ialomița a fost convocat în ședință ordinară, în Sala EUROPA, în data de 28 mai.

13 proiecte de hotărâre au fost incluse pe ordinea de zi, suplimentată ulterior cu alte patru.

Aprobarea contului anual de execuţie al bugetului propriu al judeţului Ialomiţa şi a situaţiilor financiare pe anul 2020, înființarea Centrului de consiliere pentru agresori Slobozia în cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița, aprobarea „Programului de transport public judeţean de persoane, prin curse regulate în județul Ialomița pentru perioada 2022-2028” și a modalității de atribuire a gestiunii Serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate în județul Ialomița, precum și aprobarea majorării capitalului social al SC Infrastructură Drumuri şi Poduri SA au fost doar câteva dintre proiectele de hotărâre aflate în atenția consilierilor județeni.

Printr-o Ordonanță de Guvern, care ulterior a picat în Parlament, s-au prelungit licențele de transport. Între timp, competența a fost delegată Consiliului Județean și noi, printr-o normă a Uniunii Europene, suntem obligați ca până la sfârșitul acestui an să scoatem la licitație toate traseele de transport în județul Ialomița. Referitor la acest subiect, avem decizia de retragere de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre pentru a mă putea consulta și cu alți președinți de Consilii Județene, și la UNCJR, și cu ministrul Dezvoltării, pentru a vedea, efectiv, ce soluții vom găsi, prentru că vom ajunge în situația în care o să avem, pe același tronson, două societăți comerciale cu licență (…) Vor fi licențe de transport din partea ARR și altele emise de noi, de Consiliul Județean. În urma discuțiilor avute cu ministrul Dezvoltării ni s-a transmis că România riscă să intre în infringement. La proxima ședință o să reintroducem proiectul pe ordinea de zi (…) Cei care au licențele de transport valabile se vor adresa, cel mai probabil, instanței”, a explicat președintele Marian Pavel retragerea proiectul de hotărâre referitor la acordarea licențelor pentru transportatori.

În ceea ce privește proiectul de hotărâre privind majorarea capitalului social al SC Infrastructură Drumuri şi Poduri SA, a fost aprobat un aport în numerar în sumă de 1.727.200 lei, reprezentând 17.272 de acțiuni, cu o valoare nominală de 100 lei fiecare.

S-a luat act de intenția asociatului Municipiului Slobozia de a participa la capitalul social cu un aport în numerar de 191.900 lei, reprezentând un număr de 1.919 acțiuni, cu o valoare de 100 lei fiecare. Acest aspect va fi dezbătut și aprobat într-o viitoare ședință a Consiliului local Slobozia. Până la o hotărâre de majorare se schimbă ponderea capitalului social, în sensul că județul va avea o contribuție de 94,35 la sută din capitalul social, iar Municipiul Slobozia de 5,65 la sut din capitalul social. Odată aprobată hotărârea și de către CL Slobozia, se va reveni la ponderea de 90 la sută județul și 10 la sută municipiul”, a precizat Adrian Ionescu, secretarul CJ Ialomița.

Toate proiectele de hotărâre au fost aprobate în unanimitate.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved