Voluntarii Asociației ADMIS sau bucuria de a lucra în echipă (I)

Începând cu acest număr, în serial, vom găzdui destăinuirile voluntarilor Asociației ADMIS (Abilitare, Dezvoltare, Mediere, Incluziune, Succes). Câteva din virtuțile voluntariatului ne-au fost dezvăluite de doamna Dorina Sandu, președintele asociației.

* Un mod de a oferi o parte din tine pentru mai binele tuturor * Oportunitatea de a schimba lumea începând cu tine însuți * Un mod de a-ți descoperi misiunea și motivația * Pasiune și schimbare pentru lungul drum al schimbării * Oportunitatea de a face ceva semnificativ pentru ceilalți începând cu tine * Fericirea de a fi util.

Dorin Budu, un student cu care ne mândrim

Numele meu este Budu Dorin, sunt student al Universității Transilvania din Brașov, în cadrul facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, departamentul de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației și sunt voluntar în cadrul Asociației A.D.M.I.S. încă de la înființare.

Pentru cei care nu mă cunosc, sunt din Amara și de-a lungul anilor de gimnaziu și liceu am participat la diferite activități ce aveau loc în orașul nostru. Am dansat alături de colegii mei din cadrul Ansamblului Coregrafic “Ritmic”, coordonat de domnul Martinescu Florea și am cântat alături de oameni deosebiți în cadrul Grupului de Cateheză al Parohiei “Sf. Nicolae”.

Am ales voluntariatul deoarece consider că viitorul acestei țări sunt tinerii și am ajuns la concluzia că schimbarea începe cu noi. Asociatia A.D.M.I.S mi-a oferit ocazia să cunosc oameni de calitate, oameni care doresc să aducă schimbare în viața lor, cât și în societate. Cred că pentru a reuși ce alții nu au reușit să facă este nevoie de o bună comunicare între oameni, de empatie și de dorința de a deveni mai buni.

Vorbind despre pasiunile mele, pot afirma că îmi plac o multitudine de activităti. Îmi place să dansez, îmi place să cânt (în duș, ca toată lumea), îmi plac sporturile și de curând mi-am descoperit și pasiunea pentru poezie. Îmi place politica si nu mi-e rușine să afirm asta deoarece fiecare dintre noi trebuie să fie implicat în comunitatea în care trăieste.

Am fost întrebat, dacă aș putea fi ministru, ce minister aș alege. Cred că aș putea face treabă bună în cadrul Ministerului Educației deoarece e o altă dorință a mea de a-mi aduce un aport semnificativ și în domeniul educației, îmi doresc ca pe viitor să fiu și profesor, iar educația în România are nevoie de oameni tineri și pasionați.

Fericirea nu știu dacă are vreo definiție, însă pentru mine fericirea înseamnă familia, înseamnă bucuria de a sta la aceeași masă cu cei dragi și de a povesti amintirile ce ne leagă.

Dacă e să vorbim despre decizii de care sunt mândru, sunt mândru că am ales Brașovul, însă sunt foarte bucuros și de căldura cu care sunt primit de fiecare dată în Amara. Despre eșecuri nu știu să vorbesc deoarece consider că în viață nu este nimic întâmplător, iar Dumnezeu are un plan pentru fiecare.

În mare, nu prea mă pricep să vorbesc despre mine, dar sper că ceea ce am dorit să transmit a ajuns la cât mai multe persoane și anume că este nevoie de implicare, este nevoie de OAMENI pentru fiecare lucru mărunt din viața noastră și este nevoie de NOI ca să schimbăm lucrurile. Putem lua decizii bune împreună și putem fi declarați A.D.M.I.S în jocul vieții ÎMPREUNĂ.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved