VOICULESCU, DEMISIA!

 

Deputații PSD Ștefan Mușoiu și Raluca Dumitrescu îi cer demisia ministrului Sănătății

Parlamentarii PSD de Ialomița, Ștefan Mușoiu și Raluca Dumitrescu, cer demisia lui Vlad Voiculescu, ministrului sănătății, după incendiul de la Institutul Matei Balș. Într-o postare pe facebook, cei doi deputați s-au fotografiat cu pancarte pe care apare scris mesajul <<VOICULESCU, DEMISIA!>>, amintind că după doar o lună de la preluarea portofoliului Sănătății, însă după învestirea sa, pe 23 decembrie, și până la incendiul de la Balș mai avuseseră loc trei incendii în spitale, respectiv pe 25 decembrie la Spitalul de Psihiatrie Socola, pe 2 ianuarie la Spitalul Municipal Roman, 5 ianuarie – Spitalul Gătaia, Timiș, iar Vlad Voiculescu nu a luat, practic, nicio măsură.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, nu are niciun gând să-și depună demisia nici după decesul celei de-a zecea victime de la Institutul Matei Balș.

În mandatul său de o lună și o săptămână în fruntea Sănătății, au avut loc 4 incendii în spitale, soldate cu 10 decese. Abia după acest al 4-lea incendiu din mandatul său ministrul anunță măsuri care puteau fi puse pe masă încă din prima săptămână de la preluarea mandatului.

Nimeni nu-i cere ministrului să prezinte o sumă de realizări”, a transmis deputatul PSD de Ialomița, Ștefan Mușoiu

Deputatul social-democrat mai spune că protocolul special anti-incendiu pentru secțiile Covid presupune o serie de proceduri care pot fi aplicate imediat în toate spitalele suport Covid, fără nicio investiție suplimentară. Mai mult decât atât, în mesajul care însotește fotografia în care apare și colega sa, deputatul Raluca Dumitrescu, Ștefan Mușoiu mai spune că demisia nu ar readuce la viață victimele incendiilor, „dar ar putea deschide drumul unei personalități din lumea medicală.”

Un astfel de protocol putea fi realizat în prima săptămână a mandatului ministrului, însă nepăsarea și dezinteresul reprezetantului USR- PLUS soldate cu victime îi pune în pericol pe toți românii care apelează, cum e și normal, la seviciile publice de sănătate la care au cotizat ani de-a rândul. Demisia sa nu readuce la viață victimele incendiilor, dar ar putea deschide drumul unei personalități din lumea medicală, mult mai responsabilă și avizată la conducerea Ministerului Sănătății și ar putea reda încrederea românilor în actul medical”, a conchis deputatul Mușoiu.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved