Vizionare plăcută!

EDITORIAL

Dan Elias

Nu mai spun nimic de profesori. La ora la care scriu aceste rânduri, greva lor continua în bătaia de joc a elevilor și a părinților. Nimeni nu vorbește de calitatea procesului de învățământ sau de rezultatele educației. Dacă vouă vă place, cine sunt eu să mă opun. Dați-le bani cât să facă ciocul mic și gata. Mereu avem impresia că dăm de undeva din ceruri. Nu! Dăm din banii noștri! Ne plătim singuri incultura și analfabetismul.

Astăzi, subiecte importante, în conformitate cu lumea pe care o lăsați să crească în jurul vostru. Înainte de a le detalia, dați-mi voie să vă spun despre bucuria ce am trait-o prin realegerea lui Recep Erdogan în fruntea Turciei. „Licuriciul” își mușcă palmele! La turci e mai greu cu sclavia. Merge la nemți, la englezi și mai ales la români. La alde aurescu, ciucă, klaus și ciolacu. Mi-e milă de ei și sunt mândru de Erdogan. Acest fapt mă face să mai cred încă în normalitatea acestei lumi. Este vreo problemă? Nu am voie?

Suedia vrea în nato. Pînă în urmă cu un an nici prin cap nu-i trecea. Și totuși, ce credeți că le-a trecut prin capetele pline de răsfăț, ca o dovadă că sunt buni de nato? Ei, bine, democrație și libertate în stare gemă! Au înregistrat, oficial, sexul ca … sport și în consecință au înființat și o federație ca atare. Ca să nu piardă, vremea Suedia va găzdui primul Campionat European de Sex, competiție care va începe în 8 iunie 2023, la Goteborg. Nu râdeți! Nu este nici un fel de bășcălie. Până acum, 20 de concurenți s-au înregistrat pentru a participa la competiție. Ei se vor întrece în 16 discipline și vor fi jurizați atât de public, cât și de un grup de „specialiști”. Informația despre această competiție nu ne spune care sunt cele 16 discipline, dar ni le putem imagina; clitoris întreruptus, „strocul” fesier, limbada (a nu se confunda cu lambada), capra cu trei „țapi”, ștafeta prepuțului și așa mai departe. Nu se specifică dacă concursul este doar „scris” sau au și o probă orală de viteză pentru departajare, un fel de 11 metri la fotbal. Nu este clar nici dacă publicul este într-o sală sau se transmite la televizor, precum, să zicem, Vocea României, desi dacă gemetele vor fi artistice se poate încadra și la această categorie.

Nu vă minunați, ci doar bucurați-vă de această superbă libertate. În definitiv, este sportul ce se practică în guvernul nostru de ceva vreme, cu rezultate notabile. Mă mir doar, că nu am trimis și noi niște reprezentanți în Suedia. Un hermafrodit psd-pnl ar fi putut face o demonstrație strălucită despre sexul pe care îl practică ei cu poporul român. Din punctul ăsta de vedere suntem deja campioni!

Viktor orban, băiat fin și educat, a vrut să-i pupe mâna maiei sandu. Ghinion, cum ar spune un manelist clasic. Prințesa de chișinău a sărit ca arsă; „Ce faci, putinistule!? Să nu-mi dai vreun virus cu transmitere prin educație! Noi ne-am strâns aici să facem bulbuci, sub semnul internaționalei capitaliste: sclavi din toată europa, uniți-vă! Nu băga tu zânzanie între noi, că nu ține! Tu miroși a levănțică și noi a praf de pușcă. Nu cadrează.” Sărmanul Orban și-a mușcat buzele și a înțeles de ce nu trebuie niciodată stricat orzul pe … gâsculițe.

Un artist american, născut din întâmplare român, a construit o copie mai mică a statuii libertății și a amplasat-o în orașul Boldești-Scăieni. Drept justificare, a bâguit ceva despre Eiffel și prietenia lui cu inginerul roman Gheorghe Pănculescu, numai că cei care o privesc fac imediat legătura cu bombardamentele americane din anul 1944, atât în Ploiești, cât mai ales în București, unde în 4 aprilie, raidul sutelor de bombardiere a ucis peste 5000 de civili, bătrâni și copii. Dacă artistul a vrut să nu uităm, să stea liniștit. Doar proștii uită și lingăii!

Ce spuneți? Nu e frumos? Ce nu-i frumos? Aaaa! Nu e frumos să ne aducem aminte. Să dea loazele noastre un decret și să incrimineze … amintirile. Istoria o scriu învingătorii, așa că nu m-ar mira să intre loazele cu mopul și în memoria noastră.

Dar să lăsăm machiavelismele în seama celor care se pricep și noi să ne pregătim de … concurs. Atențiune! Atențiune! Primii concurenți vor prezenta în premieră mondială exercițiul intitulat „Mangealâc la patru craci”. Vizionare plăcută!


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved