Victor Moraru, în fața celui de-al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean

 

Eu nu intru cu promisiuni în campanie, ci cu fapte!

Cu toate că v-am ținut la curent aproape în fiecare zi cu ce am făcut la Consiliul Județean Ialomița, vreau să vă arăt și o altă față a muncii noastre. Nu știu câtă lume conștientizează cât efort se depune pentru un proiect finanțat cu fonduri europene. De aceea vreau să și ”vedeți”, nu doar să auziți. În poza de mai jos sunt peste 40.000 de file care însumează doar 2 proiecte europene!

În prima jumătate a dulapului se regăsesc 61 dosare A4 și 10 dosare A3, cu 21.300 file doar pentru proiectul ”Modernizarea drumurilor județene DJ 302 localitățile Drăgoești – Roșiori – Movilița – Dridu, DJ 101 localitățile Dridu – Fierbinți – Târg – limita județ Ilfov, DJ 101 Dridu – Jilavele și DJ 402 limita Județ – Călărași – Sinești (DN2)”. În a doua jumătate a dulapului, cea de lângă mine, sunt 64 dosare A4 cu 19.200 file pentru ”Reabilitarea monumentului istoric și de arhitectură Conacul Bolomey”.

Multă hârtie, multă muncă, multă transpirație, dar noi suntem mereu mulțumiți că o facem pentru Ialomița noastră, pentru drumuri bune, pentru un sistem de sănătate modern, pentru dezvoltare.

Cincizeci de kilometri drumuri județean asfaltat prin fonduri europene

Faptele contează! Modernizarea infrastructurii rutiere este una dintre prioritățile mele și eu sunt un om de cuvânt. Așa că am fost astăzi între localitățile Lilieci – Hagiești, pe drumul județean DJ 402, să văd cum se lucrează la racordul cu DN 2.

Lucrarea are deja asfaltul pus și este parte a proiectului de modernizare a 49,493 km în valoare de 24.495.262, 98 euro, bani europeni. Este vorba de proiectul DJ 302 dintre localităţile Drăgoești – Roșiori – Moviliţa – Dridu, DJ 101 localităţile Dridu – Fierbinţi Târg – limita judeţ Ilfov, DJ101 Dridu – Jilavele și DJ 402 limita Judeţ Călărași – Sinești (DN2)”.

La Maia, am cumpărat miere bună de-a noastră și roșii românești

În ziua de 22 august, în Târgul de la Maia am discutat cu oamenii despre problemele lor și despre proiectele pentru viitor. Am aflat de la agricultori ceva ce știam deja: guvernul a făcut foarte puține lucruri pentru ei, mai ales în perioada aceasta de secetă. Am cumpărat miere bună de-a noastră, roșii coapte și brânză sărată de oaie. Am spart o ceapă când am ajuns în sediul de campanie și am avut împreună cu echipa o cină pe cinste.

FAPTE – Ce am făcut pentru comuna Maia împreună cu echipa: Am repartizat 560.500 lei către UAT Maia din venituri de la Bugetul de Stat;

Am finanțat cu 30.000 lei lucrările de modernizare ale pridvorului Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae”;

Am alocat 400.000 lei prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița pentru extindere rețea de canalizare și reabilitare rețea de iluminat public;

Am modernizat drumul județean DJ 102H Maia-Fierbinți, cu o lungime totală de 5 km, ce traversează localitatea Maia;

Am acordat un premiu de recunoștință pentru un veteran de război de-ai noștri, în valoare de 1.000 lei;

S-au finanțat trei proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa II, în valoare de 8.493.706,83 lei, astfel: Extindere și modernizare rețea de apă în comuna Maia; Extindere, reabilitare și modernizare dispensar uman în comuna Maia; Drumuri publice în interiorul localității Maia.

La Bărcănești, împreună cu o echipă tânără, plină de entuziasm și încredere

Am ajuns astăzi, luni 24 august, la Bărcănești și am dat mâna cu oamenii, i-am asigurat că mă țin de cuvânt și o să începem să modernizăm și DJ 201 care traversează localitățile Bărcănești, Condeești, Borănesti și Axintele. Împreună cu echipa domnului primar Daniel Popa, o echipă tânără, cu mulți tineri entuziaști și inimoși, plini de încredere că împreună putem continua toate proiectele începute pentru județul Ialomița și pentru Comuna Bărcănești, am mers prin toată comuna.

Felicitări domnului primar și tinerei și frumoasei echipe!

FAPTE. Ce am făcut pentru comuna Bărcănești împreună cu echipa:

* Alocarea sumei de 199.910 lei prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița pentru înființarea unui teren de sport multifuncțional;

* Demararea procedurilor pentru modernizarea DJ 201, cu o lungime totală de 35,4 km, ce traversează localitățile Bărcănești și Condeești.

* Finanțarea Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Condeești cu suma de 83.600 lei pentru achiziție uși din lemn triplustratificat;

* Finanțarea Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Bărcănești cu suma de 30.000 lei pentru schimbare învelitoare biserică;

* Finanțarea Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfântul Nectarie” Pelinul Condeești cu suma de 30.000 lei pentru refacere tencuieli interioare;

* Repartizarea sumei de 1.005.300 lei către UAT Bărcănești din venituri de la Bugetul de Stat, din care 400.000 lei pentru modernizare drumuri comunale;

* Finanțarea a două proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa II, în valoare de 2.412.353,31 lei, astfel: Modernizare Școala Gimnazială Bărcănești corp A; Modernizare Școala Gimnazială Condeești, comuna Bărcănești.

La Scânteia și Valera Ciorii. Filosofia mea: măsurăm de trei ori și tăiem o dată, dar bine

* Oamenii din Scânteia și Valea Ciorii nu se mai așteptau ca aceste drumuri să fie refăcute

Îmi place să văd proiectele terminate și oamenii mulțumiți că m-am ținut de promisiunile făcute.

Am vizitat marți, 25 august, Scânteia și Valea Ciorii, unde lucrările de modernizare pentru DJ 203F sunt în plină desfășurare.

Am discutat cu oamenii locului care mi-au spus că aproape nu se mai așteptau ca aceste drumuri să fie refăcute. Le-am explicat încă o dată filosofia mea: măsurăm de trei ori și tăiem o dată, dar bine.

Altfel spus: facem un proiect bun, viabil, chiar dacă acest lucru durează, dar când dăm drumul la execuția lucrărilor, totul merge bine și fără blocaje.

Dar șoselele nu au fost singurele proiecte pe care le-am făcut în această zonă.

Astfel, la Scânteia:

Am alocat 200.000 lei prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița pentru modernizare strada Învierii;

Am acordat 4 premii de recunoștință pentru veteranii de război, în valoare de 5.000 lei;

Am demarat lucrările de modernizare a drumului județean DJ 203F, cu o lungime totală de 25,804 km, ce traversează localitatea Scânteia pe o lungime de 2 km;

Am finanțat patru proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în valoare de 29.954.586,87 lei, astfel:

Canalizare menajeră și stație de epurare în comuna Scânteia;

Dotare cu echipamente și mobilier specific didactic – grădiniță comuna Scânteia;

Dotare cu echipamente și mobilier specific didactic – școala profesională comuna Scânteia;

Reabilitare și modernizare, clădire cabinet medical și centru de permanență și dotarea cu echipamente medicale și alte categorii de echipamente și dotări independente.

La Valea Ciorii

Am finanțat Parohia “Sf. Vasile Cel Mare” cu suma de 130.000 lei pentru lucrări de construire capelă și trapeză;

Am alocat 200.000 lei prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița pentru amenajare trotuare pe strada Mihai Eminescu;

Am demarat lucrările de modernizare a DJ 203F, cu o lungime totală de 25,804 km, ce traversează localitățile Valea Ciorii și Murgeanca;

Am finanțat două proiecte de infrastructură prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în valoare de 8.648.663,70 lei, astfel:

Reabilitare sistem de alimentare cu apă, sat Valea Ciorii, comuna Valea Ciorii;

Îmbunătățirea rețelei de drumuri de interes local în comuna Valea Ciorii.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved