Victor Moraru: „Grupul de interese din PSD dorește să revină (…) Nu se mai aude zăngănitul cătușelor!”

 

Anunțul făcut în urmă cu două săptămâni de Marian Pavel, președintele PSD Ialomița, prin care își anunța candidatura la președinția Consiliului Județean Ialomița în locul lui Victor Moraru, a încins și mai mult spiritele în organizația județeană de partid. La câteva zile după, Marian Pavel a confirmat că a fost validat și de Comitetul Executiv Național pentru a candida la alegerile din 27 septembrie.

Acest aspect a stârnit o revoltă și mai mare din partea președintelui Consiliului Județean Ialomița în funcție, care nu recunoaște decizia CEx-ului în condițiile în care „nu s-a respectat Statutul partidului și nu există o hotărâre a Biroului Politic Județean.”

PSD încearcă impunerea unui candidat de sus în jos?

În CExul național nu putea fi luată o astfel de decizie. Conform statului, Comitetul Executiv Județean face o propunere către Comitetul Executiv Național care validează sau nu decizia. Pentru mine este o anormalitate, un mare semn de întrebare vizavi de ce se mai dorește la PSD din momentul în care nu se respectă statutul acestui partid. Se încearcă impunerea unui candidat fără să se respecte aceste prevederi, iar pentru mine, ca să existe un candidat de genul acesta care să fraudeze de la început statutul și legislația… La ce te poți aștepta? Ce să facă acest candidat în eventualitatea în care se presupune că ar câștiga? Să câștigi prin fraudă ca să accezi la o funcția ca aceasta, este nedemn”, a declarat Victor Moraru după ce a aflat că nu el a fost validat candidat de forul superior al partidului pentru un nou mandat la șefia Consiliului Județean Ialomița.

Acesta a mai spus că, fiind membru al BPJ al PSD Ialomița, trebuia să fie invitat la CEx-ul Județean, dar că, nici el și nici alți colegi de-ai săi nu au luat parte la o astfel de ședință.

Ce se dorește?! Timpul trece, iar hoția aceasta cu care a abordat președintele PSD Ialomița accederea lui în poziția de candidat la președinția CJI depășește orice limită a bunului simț”, mai spus Moraru.

Victor Moraru, partidă de tenis cu Marian Bălan

Zilele trecute, Victor Moraru a ieșit la o partidă de tenis cu Marian Bălan, coordonatorul de campanie al Pro România-Ialomița. De multă vreme nu a mai avut președintele o astfel de ieșire publică, așa că prin expunerea făcută cu fotografii pe pagina sa de socializare alături de fostul prefect de Ialomița, în atare condiții politice, lasă să se înțeleagă că ar purta negocieri cu Pro România, formațiune politică coordonată la centru de prietenul său, Marian Neacșu, pentru o eventuală candidatură sub această umbrelă.

Întrebat fiind dacă o să candideze din partea Pro România sau independent cu sprijinul acestui partid, Victor Moraru a confirmat doar că va candida și că discută politic cu Marian Bălan… atât.

Sunt prieten cu Marian Bălan de 20 de ani. În ultima vreme nu am mai reușit să ajung să jucăm o partidă de tenis împreună, dar pentru că acum s-a ivit momentul… Evident că discutăm și politic (…) Nu am luat în discuție o candidatură a mea din partea acestui partid, în schimb am discutat cu toate partidele politice care au sesizat ceea ce se întâmplă în PSD Ialomița. Am discutat inclusiv cu reprezentanții PNL, dar nu cu cei de la nivelul județului, și le-am spus tuturor că nu sunt interesat de subiect. Am prieteni buni în PNL care mă vor în acest partid, însă i-am refuzat. Iau în calcul candidatura mea, dar aștept ca la PSD să se trezează oamenii aceștia și să nu facă prostii, pentru că este în dezavantajul partidului. De aici poate câștiga PNL, poate câștiga oricine. Eu îmi propun să candidez pentru că am deja niște angajamente administrative făcute. Avându-mă pe mine la conducerea CJ, PSD Ialomița este cel mai avantajat partid din punct de vedere politic”, și-a explicat Moraru ieșirea alături de Marian Bălan.

Grupul de interese din PSD dorește să revină”

Sunt mulți care se întreabă de ce șeful social-democraților ialomițeni nu îl mai dorește pe Victor Moraru la Consiliul Județean Ialomița și de ce a iscat un astfel de scandal politic în plină pregătire a alegerilor locale din toamna acestui an. Președintele CJ Ialomița, recent „executat” politic susține că există o explicație: „grupul de interese din PSD dorește să revină” și că „Marian Pavel are interese personale”.

Nu înțelege nimeni de ce Pavel vrea să vină la CJ, dar eu știu. Pentru că are interse personale, să gestioneze banii mulți pe care i-a adus Victor Moraru din fonduri europene și programe naționale. Acesta este singurul interes. Grupul de interese din PSD, care a luat o pauză de 4 ani, dorește să revină. Eu am avut grijă să fiu un președinte corect, pentru că în 20 de ani de administrație nu mi s-a imputat, de nicio instituție, că aș fi încălcat legea. I-a deranjat acești 4 ani în care eu am vrut să așez acest județ pe niște principii sănătoase. Dacă nu mai zăngăne cătușele, vor să revină. Domnul Pavel a refuzat să vină la CJ în 2016 pentru că se auzea zăngănitul de cătușe. Acum nu se mai aude! Dar s-ar putea să-l audă, din nou! S-a așezat administrația, a adus Moraru proiecte, a gestionat resursa umană foarte bine, de ce să nu mergem noi? În 2016, zăngănitul și incompetența îi speria, acum nu-i mai sperie! Am făcut tot ce mi-a stat în putință ca PSD să obțină cel mai bun scor. Am auzit că vorbește (n.red.: Marian Pavel) că n-am făcut nimic pentru PSD. Unde a fost 8 ani Marian Pavel? Cine a reprezentat PSD la nivel de județ în ultimii 4 ani? În linia întâi am fost și eu (…) Sondajele PSD spun că eu sunt președintele partidului.

(…) Iau în calcul și o candidatură ca independent, cert este că oamenii sunt cei care decid ce vor, pentru că ei, oamenii, vor fapte, nu poezii”, a conchis Victor Moraru.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved