Victor Moraru, candidatul Pro România la Consiliul Județean Ialomița: Pentru prima dată după treizeci de ani, PSD nu o să mai iasă învingător

 

Președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, și-a depus luni candidatura pentru un nou mandat în fruntea județului, din partea Pro România. Acesta a venit la Biroul Electoral Județean însoțit de coordonatorul formațiunii politice și prietenul său, Marian Neacșu, de primarul Municipiului Slobozia, încă în funcție, Adrian Mocioniu, de foștii prefecți Gigi Petre și Marian Bălan, dar și de o parte a membrilor de partid.

Victor Moraru a ales Pro România

Deși avea posibilitatea să-și aleagă o candidatură independentă, Victor Moraru s-a înscris în Pro România. În alegerea acestei variante au stat două motive. Primul a fost acela de a nu crea „un culoar mult mai favorabil partidelor de dreapta”, iar al doilea se referă la parteneriatul încheiat cu Marian Neacșu, cu care făcut echipă în 2016 când a acceptat să candideze pentru un prim mandat la Consiliul Județean.

Am fost și sunt un om de administrație, am făcut proiecte importante pentru cetățeni și vreau să continui ce am început. Am avut cel mai bun mandat din ultimii 30 de ani, iar scrutinul din 2020 reprezintă cel mai important moment din aceste trei decenii din punct de vedere al alegerilor locale. Cred că de această dată oamenii au renunțat să voteze afișe, însemne electorale, poezii sau povești. De data aceasta oamenii vor alege rațional, pentru continuitate și pentru binele lor (…) În condițiile în care reușești să absorbi cea mai mare sumă din istoria județului Ialomița, bani europoni, când realizezi 322 de proiecte într-un singur mandat, când reușești să finanțezi educația și sănătatea, infrastructura de drumuri care nu s-a finanțat niciodată cu siguranță reprezintă unul dintre motivele pentru care candidez. Candidez pentru a finaliza o parte dintre aceste proiecte. Candidez pentru că am convingerea că siguranța cetățenilor din Ialomița ține și de mine și am și această obligație, să nu abandonez și să continui proiectele pe care le am. Am intrat într-un parteneriat cu Adrian Mocioniu, în 2016. Drumurile noastre s-au separat într-un anumit moment, cu siguranță nu este nici vina lui și nici a mea, dar ne-am reunit alături de unul dintre cei mai valoroși oameni din țara aceasta, de Marian Neacșu, cel care a făcut foarte multe pentru acest județ (…) Cred că în această echipă cu Marian Neacșu, cu Adrian Mocioniu, cu Gigi Petre, cu Marian Bălan, cu toți oamenii aceștia, vom reuși să câștigăm aceste alegeri și, pentru prima dată după 30 de ani PSD nu o să mai iasă învingător. Suntem un partid tânăr, de oameni curați și bine intenționați, fără interese meschine și fără să ne dorim altceva decât să facem bine pentru acești cetățeni. Am demonstrat în cei 20 de ani de administrație că nu m-a interesat niciodată altceva decât interesul cetățenilor din Ialomița”, a declarat candidatul Victor Moraru, convins fiind de faptul că în 27 septembrie ialomițenii vor alege perspectiva cea mai bună pentru ei și nu povești care se spun în fiecare zi.

Acesta este de părere că „electoratul s-a deșteptat” și că „nu mai poate fi manipulat de afișe electorale, bannere și afirmații nefondate” și nu a ezitat să facă referire la foștii colegi de partid despre care a susținut public că l-au „executat politic.”

Prezent la depunerea candidaturii lui Victor Moraru, Marian Neacșu a precizat că este încercat de emoții fiindu-i alături bunului său prieten. Acesta a creditat formațiunea politică cu șanse reale de a câștiga Consiliul Județean Ialomița și Primăria Municipiului Slobozia ținând cont de rezultatele din 2016, când formațiunea politică a încercat un exercițiu electoral unde a obținut un scor bun, însă era vorba despre alegerile europarlamentare unde nu a candidat nici unul dintre colegii săi din județ.

Marian Neacșu, liderul Pro România Ialomița: „Am emoții cum n-am avut niciodată în viața publică și se fac vreo treizeci de ani de când particip la viața politică din Ialomița. Mă aflu la un început de drum, deși în urmă cu patru ani, partidul nostru abia născut a obținut un scor electoral bun, însă era vorba despre alegerile europarlamentare, unde nici unul dintre colegii mei din Ialomița nu candida. Emoțiile sunt mari pentru că însoțesc doi dintre foarte bunii mei prieteni, în care cred foarte mult și care au făcut performanță în administrație, Victor cu mai multe mandate, Adrian cu un mandat de mare succes la Primăria Municipiului Slobozia (…)”

Deși a fost rezervat în a dezvălui numele candidaților de pe lista de consilieri județeni, Marian Neacșu a declarat totuși că se va regăsi pe această listă alături de fostul prefect al județului, Gigi Petre.

După depunerea candidaturii președintelui Consiliului Județean Ialomița, cei doi, însoțiți de staful de campanie și de ceilalți membri de partid, au fost prezenți la lansarea candidaților aspiranți la funcția de primar, eveniment la care a luat parte și coordonatorul Pro România, Victor Ponta. Mirela Drăgoi, primarul comunei Săveni, a părăsit barca PSD și s-a înscris în Pro România, unde va fi colegă cu primarul comunei Bărcănești, Daniel Popa și cu Mihai Ionuț, candidatul pentru funcția de primar al orașului Amara.

Petronela MOROIANU

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved