Victor Moraru: „64 la sută dintre ialomițeni cred că eu sunt președintele PSD Ialomița! Marian Pavel are 4 la sută”

 

În cadrul unei conferințe de presă organizată la PSD Ialomița, senatorul Marian Pavel și-a anunțat candidatura la președinția Consiliului Județean Ialomița, în locul lui Victor Moraru. Acesta a invocat susținerea a 98 la sută dintre cei 99 la sută de colegi pe care i-a consultat în cadrul unei ședințe a Comitetului Executiv (CEx) al partidului. CEx, din care fac parte atât Victor Moraru cât și primarii din județ și care nu știau să fi avut loc o ședință la care să se fi discutat despre candidaturi. Anunțul l-a luat prin surprindere nu doar pe Victor Moraru, ci și pe primarii Niță Nichita (Colelia) și Bobeș Mihail (Valea Măcrișului), care i-au fost alături președintelui CJ la o conferință de presă.

Candidatura anunțată de Pavel a stârnit revoltă din partea lui Moraru, care se consideră „executat” politic.

Da, cred că este o încercare de a executa politic cel mai valoros exponent pe care îl are astăzi PSD în Ialomița. Și nu spun eu, o spun sondajele. IRES, institutul care face sondaje, are o întrebare printre multe altele și spune așa: „Dumneavoastră știți cine este președintele organizației județene a PSD Ialomița?”. Care credeți că a fost răspunsul? 64 la sută dintre cetățeni spun că Victor Moraru este președintele organizației județene. Domnul Pavel are 18la sută”, și-a motivat președintele Consiliului Județean Ialomița răspunsul, întrebat fiind dacă se consideră executat de șeful său pe linie de partid.

Dat fiind faptul că reacțiile din PSD privind candidatura lui Pavel nu sunt dintre cele mai fericite, îi determină pe mulți să speculeze faptul că Marian Pavel ar fi blufat și și-a anunțat candidatura public înainte de a se lua o decizie la nivel de partid-centru sau de organizație județeană, tocmai pentru că exista posibilitatea de a nu-i fi acceptată de colegii primari care vor trage căruța la alegerile din toamna acestui an. Tot câțiva primari social-democrați susțin că o astfel de ruptură în interiorul partidului ar aduce pierderi masive la vot dacă Moraru se hotărăște să candideze independent sau cu susținerea Pro România, așa cum se zvonește.

Dacă domnul Pavel este interesat de județul Ialomița, iese mâine și spune că cel mai bun este Victor Moraru. Dacă domnul Pavel este interesat de PSD și nu de propriul interes sau alte interese, iese și spune: Da, Victor Moraru trebuie să candideze (…) Discutăm despre interesul PSD și despre interesul județului (…) Marian Pavel are astăzi în sondaj 4,6 la sută(…) Marian Pavel a fost 8 ani plecat în Parlament (…) Sunt primari care au câștigat la 3-5 procente alegerile trecute, iar acum sunt 7,8,10 primari care pot pierde alegerile. Aportul meu pentru ei este măcar de 4-5 procente. Nu poți fi votat doar că trag primarii pentru tine. Nu te poți duce acolo unde a asfaltat Moraru și să spui că nu mai e bun Moraru. În 53 de localități avem proiecte și acolo este și munca mea. Este o muncă de echipă, într-adevăr, dar eu sunt cel responsabil”, a mai spus președintele Consiliului Județean Ialomița.

În același context, tot Victor Moraru a spus că nu este interesat de nicio „funcție posibilă de pe planeta aceasta” și că singurul lucru pe care și-l dorește este să rămână președintele Consiliului Județean Ialomița.

Funcțiile pe care mi le oferă nu sunt ale lui, sunt ale întregului partid. Nu mă interesează nicio funcție posibilă de pe această planetă, la acest moment, decât aceea de a fi președinte de Consiliu Județean. Să fie foarte clar! Nu mă interesează nimic, pentru că eu niciodată nu abandonez proiectele. Nu pot să abandonez primarii cărora le-am jurat să le fac bine și să-i abandonez pentru că vreau să-mi fie mie mai bine. Cu siguranță mi-ar fi mai bine în Parlament, dar cred că domnul Pavel are atâta experiență în Parlament și poate să rămână acolo, iar eu am experiența mea administrativă recunoscută și trebuie să continuăm aici. De ce să mă duc eu în Parlament și să vină el aici? Nu înțeleg! Nimeni nu înțelege! (…) În condiții normale, primarii n-ar trebui să aleagă decât între rezultate, așa este firesc. Dacă nu contează rezultatele, probabil este unul dintre motivele pentru care ne merge foarte greu”, a conchis Moraru.

În finalul intervenției sale, șeful județului a adus în atenție, din punct de vedere politic, anul 2016 și locul pe care îl ocupa PSD atunci.

Erau probleme mari și grave și nimeni nu voia să candideze la Consiliul Județean. Eu, personal, l-am rugat și pe Marian Pavel și pe Ștefan Mușoiu și pe toți cei care păreau interesați. Nu a dorit nimeni, le era frică (…) Domnul Mușoiu a fugit doi ani de CJ. Marian Neacșu l-a rugat să rămână aici pentru că a vrut să-și dea demisia și eu înțeleg, pentru că era o situație critică (…) Era greu atunci! Doi ani Consiliul Județean nu a fost condus, zero absorbție fonduri europene, zero proiecte, 3 la sută procent în secțiunea de dezvoltare, cel mai slab din lume! Eu n-am luat locul nimănui aici (…) Să ne amintim că în 2016, Spitalul Slobozia avea datorii și poarta furată și deodată Marian Pavel spune că tot ce s-a făcut este făcut de echipă (…) Nu pot fi acuzat că eu n-am fost alături în momentele grele. Atunci când aveau nevoie de o floricică curățică, frumoasă pe care să o punem la fereastră, să câștigăm alegerile, am fost bun (…) Eu nu le cer nimic, decât să mă bucur și eu de munca pe care am depus-o aici și să facem ceva pentru ialomițeni”, a concluzionat Victor Moraru.

Petronela MOROIANU


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved