Vasile Bratu, la al doilea mandat de președinte al Asociației Județene de Fotbal Ialomița

Sâmbătă, 6 august 2022, la Casa Fotbalului din Slobozia a avut loc Adunarea Generală ordinară si de alegeri, eveniment care are loc din patru în patru ani. Au fost prezenți președinții cluburilor sau asociațiilor de fotbal afiliate la AJF Ialomița, atât în competițiile organizate la nivelul seniorilor în Liga 4 și Liga 5, cât și în cele ale juniorilor sau fotbalului feminin, iar cu statut de invitați observatori, reprezentanți ai FRF și ai presei. Din cei 63 de reprezentanți cu drept de vot au fost prezenți în sală 62, lipsind reprezentantul asociației sportive Recolta Buești.

SONY DSC

La unul din punctele aflate pe ordinea de zi s-a supus votului afilierea si dezafilierea definitiva a unor membri. A fost aprobată afilierea definitivă a următoarelor cluburi sau asociații sportive: AS Rapid Perieți, AS Spicul Vlădeni, AS Victoria Bordușani, AS Progresul Sf. Gheorghe, AS Avântul Făcăeni, AS Recolta Malu Roșu, AS Voința Reviga, FC Movila, AS Stelnica, AS Unirea Sărățeni, AS Spicul Miloșești, AS Unirea Grivița, Slobozia Nouă, AS Orezu, Viitorul Ialomița, ACS Academia de Fotbal Munteni Buzău, AS Olimpia Rădulești, AS Flacăra Andrășești. S-au dezafiliat definitiv AS Viitorul Moldoveni, AS Agronomia Bucu, AS Spicul Mărculești, AS Rași, AS Înfrățirea Jilavele, AS Agronomia Balaciu, AS Rapid Fetești.

SONY DSC

Regretabil, desigur, dezafilierea unor membri, și ne gândim aici la echipe care s-au remarcat de-a lungul anilor în campionatele județene, cum sunt Înfrățirea Jilavele, Spicul Mărculești sau Viitorul Moldoveni. Pe de altă parte, salutară afilierea unor noi membri, unii care s-au retras la începutul pandemiei și acum au revenit, dar alții care au lipsit din urmă cu mulți ani, cum este cazul echipelor Avântul Făcăeni, Spicul Vlădeni sau Victoria Bordușani. Dar, să nu vorbim prea devreme, pentru că, dacă este să ne luăm după gura lumii câteva dintre echipele nou afiliate nu se vor înscrie în campionatul viitor, afilierea fiind făcută doar pentru a participa la votul privind desemnarea președintelui!!!

Pată de culoare în rândul afiliaților este, desigur, Academia de Fotbal Munteni Buzău.

SONY DSC

Au urmat apoi prezentarea unor raportului de activitate al Comitetului Executiv de la ultima Adunare Generala până în prezent, prezentarea bilanțului contabil pe anul 2021 și a prevederilor pentru 2022 și prezentarea în sinteză a raportului cenzorului. După care, vechile organe de conducere și-au încheiat mandatul de patru ani și s-a trecut la alegerea organelor de conducere pentru următorii patru ani.

Candidați pentru funcția de președinte au fost, așa cum anticipam, Vasile Bratu și Aron Rodel.

SONY DSC

Octavian Goca, vicepreședinte al Federației Române de Fotbal, a permis fiecărui candidat să-și prezinte în fața Adunării Generale programele pentru următorii patru ani. Cum era de așteptat, nu au lipsit contrele, unele acuzații mai mult sau mai puțin voalate, dar și argumente solide de o parte și de cealaltă.

După care, prin vot secret s-a trecut la alegerea noului președinte. După numărarea buletinelor de vot, comisia de validare a anunțat rezultatul: Vasile Bratu 36 de voturi pentru, Aron Rodel 27 voturi pentru. Așadar, un rezultat cât de cât strâns, cum a fost de altfel și cel din urmă cu patru ani, când au participat la alegeri aceiași candidați. În consecință, Adunarea Generală a decis ca pentru următorii patru ani destinele fotbalului județean să fie conduse tot de Vasile Bratu.

SONY DSC

Prin vot deschis au fost desemnate și celelalte funcții din conducerea AJF Ialomița: vicepreședinte a fost desemnat Ionuț Belu, reprezentant al Ligii 4 a fost ales Viorel Păcureanu și reprezentant al Ligii 5 Lilian Badea.

Să mai cosemnăm faptul că pentru ediția 2022-2023 vor fi organizate competiții în Liga 4 (seniori și juniori) și Liga 5 (seniori și juniori). Se pare că formatul pentru Liga 4 va fi acela cu două serii de câte zece echipe și se va juca în sistem play off și play out. Dar, despre aceasta vom vorbi după ce se va ști cu exactitate echipele care se vor înscrie în competiție efectiv și după ce se va stabili componența seriilor în cele două ligi.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Nicolae TACHE


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved