Validat cu chiu cu vai, primarul din Gura Ialomiței este pus pe fapte mari

După mai bine de trei luni de la alegerea sa în fruntea administrației publice locale din Gura Ialomiței, mandatul lui Nicu Biserică a fost, în sfârșit, validat de instanță, iar la începutul lunii octombrie a depus jurământul în fața Consiliului local. Pornește optimist pe lungul drum al administrației, deși știe că va avea multe „furtuni” de traversat. Are o listă lungă de promisiuni pe care trebuie să le onoreze, însă prioritățile sale sunt asfaltarea și rețeaua de canalizare, dar nu uită de investițiile mărunte care contribuie la creionarea tabloului administrativ.

Modernizarea iluminatului public stradal este un proiect aflat în stadiul de implementare și pe care primarul Nicu Biserică l-a promis cetățenilor încă din campania electorală. Deși nu a fost prezent la semnarea contractului de finanțare, edilul comunei Gura Ialomiței se bucură că a reușit obținerea unei sume considerabile. „Proiectul pentru modernizarea iluminatului public a fost depus în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală și a beneficiat de o finanțare din partea Consiliului Județean Ialomița de 300 de mii lei. Am avut și noi o cotă de co-finanțare, în cantum de 76 mii lei, astfel că vom efectua înlocuirea a 468 de lămpi la nivelul întregii comunități reușind astfel să facem și o economie la factura de energie electrică (…) Conform proiectului vom avea 6 puncte de aprindere și sunt convins că nu vor fi probleme, iar cetățenii se vor putea simți în siguranță”, a precizat edilul localității Gura Ialomiței.

Așa cum am spus, aceasta este una dintre investițiile mărunte pe care Nicu Biserică o realizează în comuna pe care o conduce, proiectele majore având nevoie de finanțare mult mai serioasă. Un astfel de proiect este cel de asfaltare, pentru care există deja un studiu de fezabilitate întocmit. „Încercăm acum, pe ultima sută de metri, să depunem un proiect pentru asfaltare pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny.” Există în acest sens și un studiu de fezabilitate întocmit în 2019 pe care am putea să-l actualizăm (…) Mai avem 8 kilometri de asfaltat ca să încheiem acest capitol la nivelul comunei noastre (…) Și rețeaua de canalizare se află printre prioritățile mele pentru că suntem în secolul XXI și trebuie să avem toate condițiile demne de o comunitate europeană. În comuna Gura Ialomiței oamenii sunt gospodari, sunt muncitori, nu se plâng, dar administrația trebuie să lucreze pentru bunăstarea lor și crearea unor condiții decente de viață, chiar dacă o parte dintre cetățeni și le-au creat deja singuri”, a declarat primarul Nicu Biserică.

Preocuparea sa pentru nevoile comunității nu se oprește aici. Știe că vine iarna, așa că a avut grijă să aprovizioneze cu lemne unitățile de învățământ din localitate și speră ca elevii să se poată întoarce în bănci cât mai curând, în cele mai bune și sigure condiții.

Petronela MOROIANU

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved