Vai și-amar în urmă lucrărilor executate de RAJA Constanța la Țăndărei

 

Cristian Roman, primarul orașului Țăndărei, revenit în funcție după alegerile din toamna anului trecut, continuă proiectele investiționale lăsate de predecesoarea sa, Nicoleta Toma și aduce în atenție altele noi. Printre prioritățile sale se numără asfaltarea a 29 de străzi din localitate, Ambulatoriul Spitalului orășenesc, înființarea Secției de Psihiatrie și amenajarea uni Parc industrial.

Parcare și parc în fața primăriei

Administrația Roman a demarat lucrările pentru amenajarea spațiului din fața Primăriei Țăndărei. Investiția este în fază incipientă, undeva la 10 la sută, și presupune două componente, respectiv amenajarea unei parcări și a unui parc.

Scenariul a fost agreat de Consiliul local orășenesc, căruia i s-au propus trei variante. Proiectul are o valoare de 1,2 milioane de lei.

Suntem abia la început cu această lucrare, investiția având la bază două componente: amenjarea parcării din fața Primăriei plus amenajarea parcului propriu-zis. Sperăm ca până în toamnă cel mai târziu, obiectivul să fie finalizat în integralitate”, a declarat optimist primarul Cristian Roman.

Ambulatoriul spitalului orășenesc în faza de contractare, Parc industrial în fază de proiectare

Ca și investiții de anvergură, aducem în atenție Ambulatoriul Spitalul Orășenesc, care se află în faza de contractare, o lucrare de 2,5 milioane de euro pe fonduri europene, finanțată prin ADR Sud-Muntenia, și Secția de Psihiatrie, finanțată din bugetul Consiliului local cu suma de 35 de miliarde de lei vechi.

Pe o suprafață de cinci hectare de teren extravilan aflat la ieșire din Țăndărei, care dispune de toate utilitățile necesare, autoritatea locală își dorește să construiască un parc industrial pentru care caută finanțare. Primarul Cristian Roman spune că va depune proiectul pe toate liniile de finanțare care vor apărea anul acesta .

RAJA Constanța afectează grav modernizarea infrastucturii rutiere a orașului

Ca infrastructură rutieră, administrația publică locală are un proiect de reabilitare a 29 de străzi, circa 12 kilometri, în cadrul unui program multianual, care acoperă undeva la 90 la sută din ceea ce înseamnă infrastructură rutieră în Țăndărei.

Avem în faza de documentație și refacerea infrastucturii rutiere din zona blocuri, pentru că aici nu s-a mai investit din 2008, ceea ce înseamnă că trama stradală dintre blocuri este extrem de deteriorată și în urma lucrărilor de canalizare și alimentare cu apă. Spun că suntem în faza de documentare pentru că trebuie să întocmim cărți funciare tuturor aleilor pietonale și stradale rutiere dintre blocuri și suntem aproape de final cu această parte”, a mai spus edilul.

Administrația Roman a adus în atenție, și nu este prima dată, o situație dificilă în care se află din cauza RAJA Constanța, după ce societatea a efectuat săpăturile pentru utilități și a abandonat lucrările.

Pot să vă spun că în acest moment suntem în impas cu un proiect desfășurat de RAJA Constanța, ca beneficiar, cu un antreprenor extrem de neserios, care a abandonat lucrările undeva în luna decembrie și în urma corespondenței purtate cu beneficiarul, în urma notelor de neconformitate care au apărut în urma acestei corespondențe, dirigintele de șantier a sesizat foarte multe neconformități vizavi de neefectuarea acestor lucrări, ceea ce a însemnat o abandonare. Nu mai există echipe de lucru, străzile au fost lăsate într-o stare mai mult decât gravă, ceea ce va ridica probleme din mai multe puncte de vedere, inclusiv în relația cu beneficiarul, pentru că avizele de lucru pentru străzi sunt expirate. În acest moment suntem în faza de întocmire a unor documentații pentru Autoritatea de Management, care va fi sesizată cu toate aceste detalii de neconformitate. Noi suntem doar parte contractantă, însă lucrările se efectuează pe domeniul public al orașului Țăndărei, ceea ce ne afectează foarte mult și creează mari neplăceri populației, iar noi, în calitate de reprezentanți ai oamenilor, trebuie să rezolvăm aceste lucruri. Și le vom regla în colaborare cu instituțiile competente. Nefiind parte contractantă nu avem nicio măsură de coerciție a acestui proiect, dar avem pârghii la îndemână de care ne vom folosi (…) Pe plan social avem în plan și amenajarea a două locuri de joacă în zona blocuri. Sunt lucrări mari ca și valoare”, ni s-a destăinuit cu amărăciune primarul Cristian Roman.

Petronela MOROIANU

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved