Vaccinul împotriva COVID-19 a ajuns și în Ialomița!

 

61 de flacoane, echivalentul a 305 doze, au ajuns în județul Ialomița marți, 5 ianuarie, și vor fi administrate, prioritar, cadrelor medicale angajate în Spitalele din Țăndărei, Slobozia și Fetești, unitatea medicală din Urziceni urmând să primească dozele astăzi, 6 ianuarie.

În Ialomița, campania de vaccinare a debutat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia care a primit primele 32 de flacoane, pentru vaccinarea a 160 de cadre medicale aflate în prima linie.

Vaccinarea se realizează în funcție de programările înscrise în sistemul național, iar la Slobozia 428 de cadre medicale din cele peste 800 s-au înscris în prima fază de vaccinare. „Este un procent de puțin peste 50 la sută, dar ne înscriem în media națională. Trebuie să adăugăm faptul că un număr relativ mare de cadre medicale are așteptări de a intra în a doua etapă de vaccinare (…) Vaccinul te ajută să recunoască acea proteină care declanșează boala, iar acesta este un mesaj primit mai devreme pentru a începe lupta cu boala”, a declarat Liviu Patrichi, managerul SJU Slobozia.

Din luna aprilie 2020, 146 de cadre medicale au contactat virusul și au experimentat această boală. Mai sunt aproximativ 20 de alte cadre medicale care sunt într-o etapă de post infectare și se află în concediu medical, urmând să revină la serviciu în cel mai scurt timp.

Dr. Jamil Aldabsheh a primit prima doza de vaccin anticovid

M-am vaccinat cu speranța de a reveni la viața noastră normală de dinainte de pandemie și cu gândul de a reduce semnificativ numărul de infectări cu SARS-Cov-2 (…) Cineva trebuia să înceapă să se vaccineze și noi, cei care ne aflăm în prima linie, trebuia să o facem”, a precizat dr. Jamil Aldabsheh, medic ATI, director medical, cel care a primit prima doza de vaccin anticovid.

Dr. Anca Telehuz: Procedura a fost ușoară și mă simt bine

Sunt printre primii care au beneficiat de vaccinul anticovid în Ialomița. Procedura a fost ușoară și mă simt bine.

Recomand cadrelor medicale și celor care sunt expuși în proporție mai mare acestei infecții, să se vaccineze, să se imunizeze. Gândiți-vă că am așteptat atâtea luni o soluție și am trăit cu speranța că va veni ceva care să ne salveze, iar acest pas a fost făcut, fapt pentru care mi-aș dori să profităm cât mai mult pentru a încerca să ne reluăm viața, așa cum o știam înainte de pandemie, cu curaj, pentru că este un vaccin care ne va salva!”, a declarat Anca Telehuz, medic șef în cadrul UPU Slobozia.

Dr. Mirela Nițu: Dacă ne-am lua după prospecte, nu am mai lua niciun medicament

Și dr. Mirela Nițu, medic în UPU Slobozia s-a aflat printre primii medici vaccinați: „Am făcut acest vaccin pentru că cineva trebuia să-l facă, cineva trebuia să înceapă. Nu este vorba despre încredere, este vorba că trebuie făcut ceva și atunci nimeni nu poate mai bine decât noi.

Populația este neîncrezătoare. Așa cum nu s-a crezut în acest virus, așa nu se crede nici în acest vaccin, dar aș fi vrut să am posibilitatea să îi invit pe cei care sunt neîncrezători să vină să vadă în izolatoarele noastre bolnavii de COVID-19, să vadă un pacient care moare liniștit, uitându-se în ochii tăi, și pentru care nu mai poți face nimic, abia apoi își vor schimba părerea (…) Acest vaccin este total diferit de celelalte, știți de bucățica de ARN care este cu totul altceva. Nu are ce să ne facă rău. Eu știu doar că a trebuit să-l fac, că, teoretic, nu are ce să se întâmple rău, pentru că știți că orice medicament a-i lua există riscul de 1/1000000 de a se întâmpla ceva. Dacă ne-am lua după prospecte, nu am mai lua niciun medicament (…)

Dozele de vaccin, aduse în cutii de pizza

Cele 61 de flacoane de vaccin anticovid au ajuns în județ ambalate în…cutii de pizza, fiind aduse de la Centrul Principal de Depozitare din cadrul Institutului „Cantacuzino”.

Modul în care acestea au fost <<ambalate>> a stârnit numeroase reacții pe paginile de socializare, știrea fiind preluată pe toate canalele de televiziune. Urmare acestui aspect, conducerea Spitalului Județean de Urgență Slobozia a remis publicității un comunicat de presă prin care se dezice de modul de ambalare al acestora: Spitalul Județean de Urgență Slobozia a luat notă de imaginile apărute în presă în care dozele de vaccin împotriva COVID-19 sunt ambalate în cutii de pizza. Dorim să menționăm că spitalul se delimitează ferm de modul de ambalare, fiind doar un beneficiar, logistica și transportul fiind asigurate de terțe instituții. Vaccinurile au fost livrate în respectivele cutii, la rândul lor aflându-se în cutii frigorifice profesionale.

Vaccinurile au fost trimise în acest mod de la București, fiind date în primire, astfel, la Spitalul Slobozia. Instituția noastră nu a fost în niciun mod implicată în logistica transferului. Astăzi a fost demarată Campania de Vaccinare în Spitalul Județean de Urgență Slobozia, vaccinându-se 50 de cadre medicale, fără a se înregistra niciun efect advers până la momentul trimiterii acestui comunicat.”


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved