”Urzicenii Grafic”, dar la sfârșit de an din partea lui Nicolae Petrache

Privim lumea prin aceeași fereastră, cea propusă de autorul Albumului ”URZICENII GRAFIC”, de NICOLAE PETRACHE. Albumul este rezultatul timpului, prin desenele, schițele, unele după fotografii, strânse de la diverși colecționari, altele la care însuși autorul a fost martor, deci prin cunoaștere directă.

Schițele, fotografiile, desenele nu au fost făcute toate în condiții normale. Autorul albumului, cunoscut grafician, organizator al saloanelor internaționale de caricatură și epigramă în luna decembrie, nu uită semnificația simbolurilor vremurilor de odinioară, casele, străzile, o luptă personală într-o realitate socială.

Numai numele proprietarilor unor case și ne spune ceva, despre o epocă sau alta, încât Albumul ”URZICENII GRAFIC”, se descoperă/redescoperă prin linii, grafică, schițe care depășesc clișeul , reprezentând o realitate în care descoperim frumosul, limba frumoasă a desenului, a picturii, a graficii.

Ce a reprezentat, cu puțin timp în urmă statuia lui David pe clădirile din Paris?

Lumea musulmană în confruntarea cu Israel.

Trăim într-o Europă și într-o Românie care luptă să se recucerească, în fața provocărilor, luptă cu vremuri neputincioase.

Autorul realizează o simfonie a desenului, în care descoperim momente diferite, compoziții majestuoase – amprentă unică.

Contribuția pe care o aduce orașului său, Urziceni, țării sale, România este de neprețuit…

Felicitări!

Ion Văduva,

Urziceni, 1 decembrie 2023

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved