Ursul păcălit de vulpe, darul oferit de Biblioteca Județeană copiilor din Slobozia

 

De unde sunt eu? Sunt din copilaria mea. Sunt din copilaria mea ca dintr-o țară”

Antoine de Saint-Exupery

Copilăria este o lume aparte; pentru noi o lume ciudată, fantastică, ireală, pentru cei ce fac parte din ea dimpotrivă, una reală și plină de armonie.

Când vorbim despre copilărie, vorbim despre vârsta bucuriilor, a imaginației, despre tărâmul magic al poveștilor, despre o lume unde totul este posibil, o lume deschisă spre iubire și frumos. Dacă păstrezi copilăria mereu cu tine, nu vei îmbătrâni niciodată, căci ”copilăria este inima tuturor vârstelor”, spunea Lucian Blaga.

Dincolo de aparenta realitate, există o lume a sentimentelor și trairilor intense, de unde noi, adulții, ne extragem esența continuității pentru a putea supraviețui obstacoleleor vieții. Inocența care însoțește vârsta copilăriei surprinde mereu prin surâs și candoare. Copiii au felul lor de a vedea lumea si sunt singurii cărora nu le este teamă de viitor. Își clădesc fericirea pe visuri, iar poveștile și basmele în care binele învinge răul fac parte din realitatea lor. Toate gândurile mărețe, toate invențiile cu adevărat importante au izvorât cândva din sufletul unui copil care a visat.

Ziua Internațională a Copilului este o sărbătoare dedicată tuturor copiilor lumii. În foarte multe țări, este sărbătorită la 20 noiembrie, ziua în care s-a adoptat Declarația Națiunilor Unite pentru Drepturile Copilului. Însă în România, Ziua Copilului, este sărbătorită în data de 1 iunie.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu”, cu sprijinul Consiliului Județean Ialomița, a oferit copiilor în dar povestea Ursul păcălit de vulpe, interpretată de actorii de la Teatrul de Păpuși Gulliver din Galați. Evenimentul a avut loc în data de 31 mai la Sala Europa a Consiliului Județean Ialomița.

Mulțumim tuturor pentru prezență!

Râsetele cristaline din sală, jocurile, cântecele, aplauzele, ne-au făcut pe toți să ne simțim copii. La multi ani, dragi copii! Să aveți o copilărie minunată!

Vali Șerban,

documentarist Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved