UPDATE: Două trenuri de marfă s-au ciocnit în triajul Stației CF Fetești


În urma investigațiilor efectuate de către polițiștii de la transporturi față de evenimentul feroviar produs în cursul nopții trecute în stația CF Fetești, s-a concluzionat faptul că un tren de marfă aparținând unei societăți comerciale, care avea în componență 41 de vagoane încărcate cu fier vechi și care se deplasa pe relația Craiova – Constanța Port, a intrat în stația C.F. Fetești pe firul 2, intrând în coliziune cu un alt tren de marfă, staționat în stația C.F. Fetești la aceeași linie.
Totodată, din verificări a rezultat faptul că mecanicul locomotivei trenului care a intrat în coliziune cu cel de-al doilea tren, un bărbat, de 54 de ani, din Craiova, nu ar fi respectat timpul de odihnă prevăzut de OMT 256/2013, restricția de viteză de 30 de km/h la intrarea în stația C.F. Fetești și nici semnalul roșu de oprire dinaintea intrării în stație.
În urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acestuia i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Față de bărbat, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru săvârșirea infracțiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești.
Prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit.

De asemenea, față de cel în cauză, polițiștii de la transporturi au dispus reținerea pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Ialomița, urmând ca la data de 30 iulie 2021 față de acesta să se propună Parchetului de pe lângă Judecatoria Fetești luarea de măsuri legale.

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved