Unirea Slobozia, victorie spectaculoasă (5-0) acasă cu Dinamo București

Sâmbătă, 9 iulie, de la ora 11, Unirea Slobozia a întâlnit în meci amical pe propriu teren Dinamo București, echipă care a retrogradat din Liga 1 și va fi în următoarea ediție de campionat colegă cu echipa noastră în Liga 2. Partida a fost dominată copios de elevii antrenorului Costel Enache (care-l înlocuiește pe Adrian Mihalcea, plecat la Chindia Târgoviște) și câștigată la un scor poate chiar prea mic, dacă avem în vedere că au mai fost ratate cu senitătate două ocazii de gol. Este a doua victorie obținută înainte de plecarea în cantonamentul de la Brașov, după cea obținută cu 2-0 în deplasare la Gloria Buzău, echipă care evoluează și ea tot în Liga 2.

SONY DSC

Costel Enache a început partida în următoarea formulă de echipă: Contra – Ibrian, Dinu, Perju, Toma, Cruceru, Coadă, Boțogan, Ekolo, Bolohan, Golda. În a doua repriză, au mai evoluat Ciobanu, Lazăr, Prejmerean, Silaghi, Alfana, Gârbăcea și Rus.

Ionel Augustin, revenit la Slobozia (acolo unde cu mulți ani în urmă ne încânta în urma curselor spectaculoase spre o poartă sau alta) de această dată ca antrenor interimar al dinamoviștilor, a aliniat următoarea echipă de start: Fara – Amzăr, Ehmann, Patriche, Demici, Țone, Roșu, Lazăr, Gavrilă, Bordușanu, Dinu. În repriza a doua, au mai jucat Oncescu, Moura, Crețu, Șutru, Bani, Florescu și Măgureanu.

SONY DSC

După un prim sfert de oră în care dinamoviștii au avut în minutul 15 și o ocazie de gol, ratată însă de Bordușanu, Unirea Slobozia se instalează la cârma jocului și în minutul 30 reușește deschiderea scorului, printr-un gol splendid înscris de Ekolo din afara careului în vinclul porții apărate de Fara. Practic, după acest gol dinamoviștii cad psihic, dar mai ales, ușor-ușor, fizic, în timp ce elevii lui Costel Enache joacă tot mai dezinvolt, în minutul 44 reușind încă un gol frumos înscris de Golda cu capul din fața porții în urma unei centrări de pe partea dreaptă, pentru ca în minutul imediat următor Coadă să scape singur spre poartă, șutul său fiind respins însă de Fara în corner. Și după pauză în dreptul dinamoviștilor lipsesc realizările, practic cele 45 de minute regulamentare de joc și cele trei de prelungiri scurgându-se fără nicio ocazie clară de gol pentru ei.

SONY DSC

În schimb, în dreptul slobozenilor a continuat seria golurilor (în minutul 53 Silaghi rămâne singur la zece metri în fața porții și înscrie lejer pentru 3-0; în minutul 69 Silaghi scapă și el din marcaj și înscrie pe sub portarul Oncescu; Rus înscrie pentru 4-0 după ce a fost scăpat din marcaj de Marco Ehmann, șutul său trecând pe sub portarul Oncescu; seria golurilor o încheie Alfana în minutul 87, după ce a scăpat singur spre poartă și a marcat cu un șut spectaculos la colțul lung), dar și a ocaziilor ratate (în minutul 61 Patriche respinge din fața porții un gol iminent, după o eroare pe partea stângă a apărării bucureștenilor; în minutul 79 Rus scapă singur cu portarul, șutează bine, dar Oncescu scoate incredibil mingia în corner).

SONY DSC

Una peste alta, am văzut la lucru două echipe diametral opuse. La Unirea Slobozia am remarcat o bună circulație a balonului, realizări tehnice deosebite, o pregătire fizică impecabilă (chiar dacă suntem încă departe de începerea noului sezon fotbalistic) și o mare poftă de gol venită din toate compartimentele. La Dinamo se văd clar urmele nesiguranței care persistă în cadrul clubului și repercutate negativ la nivelul jucătorilor, cărora nu le lipsesc totuși calitățile. Cum spuneam, cădere psihică rapidă, apoi ușor-ușor cădere fizică accentuată. Dacă cea de-a doua poate fi remontată până la începerea campionatului, despre cea de-a doua este greu de prevăzut că va veni curând.

Nicolae TACHE

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved