Unirea Slobozia stă liniștită: peste trei milioane lei de la bugetul județean

 

Consilierii județeni au fost convocați într-o ultimă ședință extraordinară la jumătatea lunii octombrie, pentru a discuta și supune aprobării trei proiecte de hotărâre care au vizat aprobarea finanțărilor din fonduri publice nerambursabile alocate din bugetul județului pentru cinci asociații sportive, aprobarea acordării burselor de ajutor social elevilor care frecventează cursurile Școlii Profesionale Speciale „Ion Teodorescu” Slobozia și aprobarea execuției bugetului general al județului Ialomița, pe trimestrul III al anului în curs.

Cinci asociații sportive din județul Ialomița primesc fonduri nerambursabile de la Consiliul Județean pentru derularea unor proiecte incluse în programul sportiv de utilitate publică „Promovarea sportului de performanță” aferent sezonului competițional 2020-2021. Asociațiile sportive beneficiare ale acestor finanțări sunt: Club Sportiv Satori Art – 74 de puncte – Promovarea și dezvoltarea șahului în Ialomița, prin participarea la competiții regionale, naționale și internaționale și organizarea celei de-a VIII-a ediții a turneului internațional de șah-Amara 2020 – 38.853 lei, Asociația Club Sportiv Recolta Gheorghe Doja – 64 de puncte – Promovarea fotbalului ialomițean în mediul rural – 200 mii lei, Asociația Județeană de Fotbal Ialomița – 61 de puncte – Îmbunătățirea calitativă, logistică și creșterea performanței campionatului de fotbal, seniori și juniori, la nivelul județului Ialomița -171.320 lei, Asociația Club Sportiv „Hontai” HVI Slobozia – 60 de puncte – Revenirea formei sportive în contextul pandemiei COVID – 16.821 lei și Asociația Fotbal Club Unirea 04 Slobozia -71 de puncte – Fotbalul unește toți ialomițenii, anul II -1,5 milioane de lei pentru 2020 și 1.85 milioane de lei pentru anul viitor.

Valoarea finanțării pentru anul 2020 este de aproximativ două milioane de lei. Inițial, 7 asociații sportive au depuse proiecte pentru a primi finanțare, însă două dintre acestea nu au întrunit punctajul necesar. Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

Un alt proiect de hotărâre aprobat în cadrul ședinței a vizat acordarea a 43 de burse de ajutor social pentru elevii care frecveantează cursurile Școlii Profesionale „Ion Teodorescu” Slobozia, pentru primul semestru al anului școlar 2020-2021. Comparativ cu anii precedenți, numărul burselor a crescut de la 36 în primul semestru și 39 în semestrul al II-lea al anului școlar 2019-2020, la 43 de burse, valoarea lunară a unei burse fiind de 200 de lei pentru un elev.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved