Acțiune de amploare a MAI la Bărbulești

Un elicopter al MAI a survolat deasupra Bărbuleștiului și a municpiului Urziceni, într-o acțiune de amploare a polițiștilor

Forţe de ordine cu efective mărite au acţionat în cursul săptămânii precedente, pe raza municipiului Urziceni și comunei Bărbulești, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea climatului de ordine publică şi siguranţă rutieră, precum şi verificarea măsurilor legale impuse prin ordonanţele militare. Zona a fost survolată de un elicopter al M.A.I.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița au acționat în filtre rutiere, patrule de ordine și siguranță publică și echipe canine, în vederea respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină, precum și a celor impuse pe timpul stării de urgență. O aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne a survolat zona pe tot parcursul acțiunii.
Urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 131 de sancțiuni contravenționale, 59 dintre acestea pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, valoarea totală fiind de peste 168.000 de lei.
Au fost controlate în trafic 409 autovehicule și legitimate peste 500 de persoane.
De asemenea, în cadrul acțiunii polițiștii au depistat în flagrant pe raza comunei Bărbulești un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, în urma verificărilor reieșind faptul că autovehiculul era radiat din circulație din anul 2017.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România”.
Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare pe raza județului Ialomița, echipajele de polițiști acționând permanent în sistem integrat pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, prevenirea și limitarea răspândirii virusului COVID 19, dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved