Ultimele trei contracte de finanțare prin ADI Ialomița din sesiunea 2021: primăriile Țăndărei, Amara și Gârbovi

Adimistrațiile locale din Țăndărei, Amara și Gârbovi au semnat marți, 5 octombrie, ultimele trei contracte finanțate prin Asociația de Dezvoltară Intercomunitară Ialomița în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală 2021. Din cele 66 de UAT-uri ale județului Ialomița doar 61 au fost cereri de finanțare pentru diverse proiecte, 60 dintre acestea fiind declarate eligibile. Valoarea totală a proiectelor este de 33.599.154 lei, UAT-urile având o contribuție în cuantum de 15.439.444 lei, diferența fiind finanțată prin PJDL Ialomița 2021. Cele trei proiecte semnate în data de 5 octombrie au o valoare totală de aproximativ două milioane de lei.

Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița: „Astăzi am ajuns la final de semnare a contractelor de finanțare cu toate UAT-urile din județul Ialomița care au depus proiecte în cadrul PJDL-Ialomița 2021, prin ADI Ialomița. În prezența reprezentanților primăriilor Amara, Țăndărei și Gârbovi am ajuns la un număr de 60 de localități care își vor putea începe investițiile cu sprijinul Consiliului Județean Ialomița.Având convingerea că toate investițiile vor genera plus valoare pentru cetățenii județului, în fiecare localitate, le urez mult succes tuturor primarilor”.

Modernizare drum comunal în Amara

Primul contract semnat a fost cu UAT Amara pentru un proiect de modernizare a drumului comunal DC 53, a cărui valoare este de 818.504 lei, din care 518.504 lei reprezintă contribuția proprie a UAT Amara, iar 300 mii lei vor fi finanțați prin ADI Ialomița. Durata de implementare a proiectului este de 10 luni.

SONY DSC

Alin Sorin Sandu, primarul orașului Amara: „Este vorba despre modernizarea unui drum comunal care are o lungime de 8 kilometri și care face legătura dintre Slobozia și Amara. Partea noastră este de 2.400 de metri liniari din care jumătate sunt în intravilan. ADI Ialomița ne ajută prin această finanțare să realizăm un tronson de 700 de metri liniari. Este un start, pentru că următorul tronson îl vom face noi. Avem o finanțare de 518 mii lei, tot de la Consiliul Județean, din anii precedenți. Banii îi vom folosi numai cu această destinație. Durata de executare este de 10 luni, cu posibilitatea de extindere până la 2 de luni. În total, acest drum comunal, doar porțiunea noastră de la Amara, ar costa în jur de 3 milioane de lei. Sperăm să realizăm câte un tronson când avem bani și să putem dezvolta localitatea. Acest drum comunal este important pentru că se află în extremitatea nordică a localității, ne permite accesul mai facil către stația de epurare, unde ne este greu să intervenim iarna dacă sunt condiții nefavorabile (…) O altă speranță mare pentru noi ar fi ca și Slobozia să înceapă modernizarea DC 53, astfel localitățile noastre vor fi unite și prin partea estică (…)”.

Finanțare de 400.000 lei pentru dotarea Administrației Domeniului Public Țăndărei

Cel de-l doilea contract, semnat cu UAT Țăndărei, vizează dotarea cu mini încărcător cu accesorii. Valoarea totală a proiectului este de 606 mii lei, din care contribuția proprie a UAT Țăndărei este de 206 mii lei, în timp ce ADI Ialomița va finanța cu suma de 400 mii lei. Durata proiectului este de 6 luni.

SONY DSC

Roman Cristian, primarul orașului Țăndărei: „Acest contract pe care l-am semnat astăzi face parte dintr-un proiect mai amplu care se desfășoară la nivelul administrației orașului Țăndărei. Vorbim despre dotarea Administrației Domeniului Public care trece printr-un proces de transformare. Încercăm să modernizăm această entitate aflată în subordinea Consiliului local, iar ceea ce am semnat astăzi este o mică parte din această transformare. Dorim transformarea Administrației în Direcție de Administrare a Domeniului Public, să o modernizăm, pentru că avem foarte multe lucrări edilitare care trebuie efectuate la nivelul orașului, și să aducă plus valoare în ceea ce înseamnă dotarea serviciului”, a explicat Roman Cristian, primarul orașului Țăndărei.

Modernizare parc comunal la Gârbovi

Ultimul contract semnat în data de 5 octombrie se referă la modernizarea parcului comunal din Gârbovi, valoarea totală a proiectului fiind de 574.149 lei, din care 274.149 lei va fi suportată din bugetul local al comunei Gârbovi, iar finanțarea nerambursabilă și 300 de mii lei reprezintă finanțarea nerambursabilă primită din partea ADI Ialomița. Durata de implementare a proiectului este de 12 luni.

SONY DSC

Vasile Popa, primarul comunei Gârbovi: „Multumesc domnului președinte pentru implicarea de care a dat dovadă încă de la începutul mandatului. Noi ne dorim să amenajăm parcul comunal pentru a-i determina pe tineri să facă mișcare în aer liber, să socializeze și să creștem calitatea vieții locuitorilor din Gârbovi (…)”, a declarat

Petronela MOROIANU


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved