Ultima zi la FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești, Slobozia 2023, dedicată… micuților fermieri

Sâmbătă, 2 septembrie, a treia zi a celui mai important eveniment al fermierilor români organizat de Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România (FAPPR) în parteneriat cu Consiliul Județean Ialomița și Primăria Municipiului Slobozia: FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești, Slobozia 2023.

Amplasat pe platoforma industrială a municipiului Slobozia din Şoseaua Brăilei, târgul a fost în primele trei zile o mare atracție pentru fermieri și distribuitori din întregul județ Ialomița (și nu numai), care au fost întâmpinați cu standuri impresionante de către peste o sută de companii producătoare de semințe și pesticide, fertilizanți, utilaje agricole, irigații, digitalizare, procesare primară a produselor agricole, instituții bancare, dar și de producători locali sau meșteșugari cu tradiție în participarea la astfel de evenimente.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Am surprins pentru cititorii ziarului nostru câteva imagini din timpul dialogului reprezentanților acestor companii cu fermierii vizitatori, care în mare parte s-au finalizat și cu semnarea unor contracte.

Și în această zi, Alina Crețu, directorul executiv al FAPPR, s-a ținut de cuvând și a venit în fața publicului cu o conferință… pilot susținută la Centrul de conferinţe multimedia amplasat în mijlocul târgului.

SONY DSC

În preambulul conferintei Cât de sigură este hrana noastră?”, Alina Crețu i-a prezentat pe interlocutorii săi: Am alături de mine astăzi oameni extraordinari, care fiecare are ceva de spus și de la care avem de învățat ceva legat de hrană. Siguranța alimentară, un subiect destul de amplu, extrem de controversat, sunt multe proiecte în desfășurare ale FAPPR și în viitor ne vom implica și în diferite proiecte de comunicare pe tema aceasta, pentru că tema alimentației, a ceea ce mâncăm, a modului în care ne hrănim a fost mult abordat pe canalele de comunicare în ultimii douăzeci de ani, în care toată lumea știe ce trebuie să facem și ce nu trebuie să facem în ceea ce privește hrana. Îi avem alături de noi pe doamna doctor Anca Telehuz, specialist în boli de nutriție, pe colega noastră Cristina Radu, director tehnic și responsabil pentru departamentul de cercetare în cadrul FAPPR și pe doamna Carmen Botez, director executiv la AIPROM.

Ziua de 3 septembrie, ultima a târgului, a fost dedicată copiilor, viitorii fermieri ai agriculturii românești.

SONY DSC

SONY DSC

Am văzut în cele patru zile ale târgului punctele de interes pentru ei: manejul cailor, atelierul Poveştile porumbului la „Şcoala mea, Natura” (un proiect marca Ameropa Grains), atelierele de împletit spice și de modelat lut în standul Muzeului Naţional al Agriculturii și cele două spectacole Basme cu cai. Dacă urmăriți programul de azi, mai aveți timp să-i aduceți pe copii alături de acești adevărați modelatori ai viitorului agriculturii românești.

Tu vino cu voie bună, noi ne ocupăm de restul!

Programul zilei de duminică, 3 septembrie:

Intrarea este gratuită!

Locația: Soșeaua Brăilei, nr. 14, Slobozia (FarmConect – Google Maps și Waze)

SONY DSC

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved