”Ultima ardere pe rug” și ”Trezirea dragonului” la Slobozia

Lansare de carte

”Zămislită din truda celui care a scris-o, fiecare carte își ia zborul purtând pe aripile ei trăiri, sentimente, idei, reflecții, relatări ale unor fapte și câte altele” (Corneliu Zeana)

Joi, 24 martie, Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița a găzduit lansarea cărților ”Ultima ardere pe rug” (Editura Cartex, 2021) și ”Trezirea dragonului” (Editura Contemporanul, 2019), scrise de doctorul Corneliu Zeana, prezent pentru a doua oară la Slobozia. Corneliu Zeana este membru al Uniunii Scriitorilor din România, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști Români și al Uniunii Epigramiștilor. Conferențiar universitar, doctor în medicină, medic primar în cardiologie, medic primar medicină internă, are peste 400 de lucrări științifice publicate în țară și în străinătate.

”Ultima ardere pe rug” este un roman care relatază istoria unei tinere femei, orfane, crescute la mănăstirea de maici. După căsătorie, aceasta ajunge să fie arsă pe rug din cauza faptului că se credea că practica vrăjitoria. Conform celor relatate de autor, pe teritoriul României arderile pe rug au fost rare și s-au petrecut numai în Transilvania.
”Trezirea dragonului” este un dublu jurnal de călătorie. Cartea prezintă, în succesiunea capitolelor, fațete ale unui caleidoscop, ”un mozaic puternic impregnat cu viață și culoare”, așa cum se prezintă China de astăzi, preocupată intens de prezent, dar mai cu seamă de viitor.
Evenimentul s-a încheiat cu mulțumirile adresate tuturor celor prezenți de către doamna manager al bibliotecii Elena Balog, invitându-i în continuare la activitățile organizate de Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița. De asemenea, adresăm mulțumiri doamnei prof. Emilia Bălan de la Liceul de Arte ”Ionel Perlea” Slobozia pentru recitalul susținut la pian, domnului Gabriel Mușat – viceprimar al Municipiului Slobozia, domnului Daniel Trifu – director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița, Școlii Postliceale Sanitare FEG Slobozia, Direcției Educație, Cultură și Tineret Slobozia și tuturor celor care s-au alăturat evenimentului!
Vali Șerban,
documentarist Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved