UAT Țăndărei, parteneriat cu alte cinci localități pentru înființarea și extinderea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor

 

Primăria comunei Săveni a solicitat acordul UAT Țăndărei de aderare prin parteneriat la Proiectul Dezvoltarea prin înființarea și extinderea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în localitățile Movila, Ograda, Platonești, Săveni, Sudiți și Țăndărei în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2021-2027. Proiectul este unul cu bani europeni, nerambursabili, liderul de proiect fiind Primăria Săveni, UAT Țăndărei fiind Partener 2. Principiile de bună practică ale parteneriatului susțin că toți partenerii trebuie să contribuie la realizarea proiectului și să își asume rolul în cadrul acestuia, așa cum este definit prin implementarea activităților cu respectarea standardelor profesionale și de etică cele mai înalte. Fiecare partener va suporta din bugetul local cheltuieli aferente studiilor de fundamentare, SF-ul, documentanții, avize, acorduri etc., până la acceptarea lor la plată de către Autoritatea de Management a POIM.

Aderarea UAT Țăndărei în cadrul acestui proiect are o relevanță deosebită, întrucât contribuie substanțial la creșterea eficienței energetice a securității furnizării gazelor naturale, în contextul combaterii schimbărilor climatice, cât și a strategiilor naționale și regionale de creare de noi locuri de muncă, de creștere a productivității acestui serviciu, de atragere a noi oportunități de investitori în zonă. Întrucât orașul Țăndărei se află într-o zonă de trafic intens, fiind la jumătatea drumului între București și Constanța, considerăm oportună această aderare pentru dezvoltarea unor afaceri în zonă și, de asemenea, extinderea inițiativei private”, a declarat Cristi Roman, edilul orașului Țăndărei.

Aderarea la acest proiect va conduce la dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale, creșterea flexibilității, siguranței, eficienței în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum.


Copyright 2020 - Global Marketing - All Rights Reserved                                                                                   Politica cookie                          Politica de confidentialitate