Tur de forță la Salonul Anual de Carte 2022

Săptămâna trecută, una plină de evenimente în cadrul Salonului Anual de Carte – 2022. Practic, un tur de forță, cu acțiuni organizate în fiecare zi.

Despre frumusețea vieții

Luni, 17 octombrie, la Sala Europa a Consiliului Județean, în fața a peste două sute de spectatori o excitantă conferință de presă susținută de prof. Dumitru Dulcan pe tema „Despre frumusețea vieții! Experiențe de schimbare a alimentației!”, urmată de lansarea volumului „Alimentația integrativă” (care-l are ca autor pe Ion Prisecaru) și de un sensibil moment muzical susținut de Ileana Șipoteanu.

Viață și Teatru – Teatru și Viață

Marți, 18 octombrie, la Centrul Cultural „Ionel Perlea”, lansarea volumului „Constantin Dinulescu Viață și Teatru – Teatru și Viață” apărută sub semnătura lui Ion Moldovan la Editura Ecou Transilvania, întâlnirea fiind onorată cu prezența chiar de venerabilul și reputatul actor Constantin Dinulescu.

Virginia Rodin și Doina Lavric Parghel la superlativ

Miercuri, 19 octombrie, la Centrul Cultural „Ionel Perlea”, două momente distincte și mai ales speciale, întâlnire cu actrița Virginia Rogin, care a participat la lansarea volumului „Virginia Rogin. Pasiune și destin”, semnat de același Ion Moldovan, urmată de superbul recital susținut de interpreta de muzică tradițională Doina Lavric Parghel.

SONY DSC

Eu sunt Maia

Joi, 20 octombrie, la Centrul Cultural „Ionel Perlea” într-o sală neîncăpătoare: Eu sunt Maia!

SONY DSC

Așa și-a început Maia Morgenstern copleștitoarele destăinuiri la Salonul Anual de Carte organizat de Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” la Slobozia, acolo unde vine cu mare drag de fiecare dată. De această dată, a venit să ne pună față în față cu „Eu sunt Maia!”, o carte autobiografică din care a făcut un spectacol ce ne-a a ținut cu sufletul la gură timp de o oră.

SONY DSC

Promit să vin în fața cititorilor ziarului Ialomița și revistei Helis cu o consemnare a dialogului domniei sale cu sala, o pledoarie pentru a ne iubi între noi fără granițe, o pledoarie pentru citit, o pledoarie pigmentată superb cu amintiri din viața personală.

La Urziceni, orașul care mustește de cultură

SONY DSC

Vineri, 21 octombrie, Salonul Anual de Carte și-a mutat centrul de greutate la Urziceni, un oraș care mustește de oameni de calitate pe tărâmul culturii ialomițene. La Biblioteca Municipală „Constantin Țoiu” din Urziceni au avut loc lansări de carte ale autorilor locali Alexandru Bulandra„Cum am înțeles Biblia și pe Dumnezeul ei – exercițiu de lectură”, Ion Văduva„Poarta lunară” și „Literatură și atitudine”, Nicolae Petrache„Urziceni Inedit”, Valentina Ghinea „Bobiță”, Titi Damian„Secunda astrală” și feteșteanul Adrian Costea„Teledemocrația și ghiontul. Considerații privind stadiile de receptare a democrației electronice și paternalismului libertarian în spațiul românesc”.

SONY DSC

Nu putem trece peste acest eveniment fără să consemnăm extraordinara contribuție a copiilor (invitații speciali ai doamnei Valentina Ghinea) și a liceenilor la o întâlnire cu scriitorii ialomițeni care, poate, nu era așa de animată fără prezența lor.

Nicolae TACHE

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved