Triumviratul neputinței și al sclaviei

Dan Elias

Există o întrebare ce stă pe buzele tuturor: „De ce l-am mai omorât pe ceaușescu?” Dacă vă supără propoziția de mai înainte, atunci cu siguranță nu ați mai fost de mult printre oameni. Un pensionar spunea la un post de televiziune că această clasă conducătoare este formată din toți aceia care n-au reușit în viață, în viața reală. Nici asta nu vă place!?

Suntem sclavii unei europe (am scris bine!) care se vrea un imperiu și nu este decât un fâs împuțit. Stăm cu căciula în mână în fața unor personaje sinistre și a unor țări de toată mila. Împărăteasa ursula pune să sune pendula când „vrea” mușchii ei. Și noi; „Sărut mâna, măria ta! În papuci și-n pielea goală intrăm în luptă cu .. energia, cu rușii, cu pandemiile, cu ce vrei matale, mânca-ți-aș .. gura ta! Ce!? Poporul nostru!? Lasă-l, bre, că se descurcă el!”

Cum să liberalizezi, mă, piața de energie când ea nici măcar nu există!? Ce școală ați făcut voi? Ce cărți ați citit? (Scuzați-mă dacă v-am jignit!) Aș putea să vă fac aici teoria piețelor capitaliste, dar sunteți atât de analfabeți și de plecați cu pluta încât tare mi-e teamă ca ulterior să nu trebuiască să mergeți la psiholog. Ceea ce se petrece astăzi în energia românescă este un banc cu Bulă, care își produce kilowatul, apoi îl vinde, după care îl cumpără și la sfârșit îi subvenționează prețul. Din toată tagma asta a voastră chiar să nu fie nici unul căruia să-i fie rușine!? Ce dracul, mă, n-ați ridicat un stâlp, n-ați tras o sârmă! Voi trăiți și vă umpleți buzunarele de pe urma lui „răposatul”. Nu trebuia decât să le spuneți stăpânilor voștri că nu se poate. Că este împotriva legilor economice. Să vă fi trimis ei, alde „uie”, un capitalist care să investească în producerea de energie, și așa erau măcar doi! … Mi-e rușine să vă mai explic și mă opresc!

Despre salarii și pensii ce să mai zic! Dacă nu ați înțeles că intrarea în „uie” a fostelor state comuniste a avut drept scop principal eliminarea concurenței, piețe de desfacere pentru toate rahaturile și rebuturile și mai ales forța de muncă ieftină, aproape gratis, sunteți mult mai poeți decât mine! Doar nu credeți în gluma cu libertatea și democrația pe care voiau să o împartă cu noi! Eu nu-i acuz, îi felicit. Așa se construiește o viață bună pentru tine și poporul tău; să-ți protejezi familia și să te doară .. undeva de ceilalți. De treizeci de ani, clasa noastră politică, adică niște neica nimeni validați prin găleți, mititei și bere de un popor naiv până în măduva oaselor, toți fără excepție au făcut exact pe dos. România, ajunsă pe mâna acestor gânditori de buzunar, vinde la prețuri modice energie electrică Ucrainei și Moldovei și-și scoate pârleala pe spinarea noastră. Bravos, mă! Bravos!

Sunt atât de neputincioși încât nu au realizat că amestecarea sistemului de pensii cu cel al protecției sociale este o prostie, o prostie care va produce în timp disfuncționalitatea ambelor sisteme. Marcel o ține una și bună cu „anvelopa”! Peneleii o umflă și pesedeii o desumflă! Adică exact invers față de principiile celor două găști! Și țara se uită la ei și așteaptă decizia, de parcă ar fi vorba de cine știe ce formulă de calcul. Nu înțelegeți că nu au școală!? Nu înțelegeți că nu-i interesează decât propriile .. interese!? Nu înțelegeți că „anvelopa” lui ciolacu nu este decât un cuvânt șmecher pe care l-a învățat de curând, așa cum cei „15 la sută” ai peneleilor nu este decât „pohta ce-a pohtit măria sa”!?

Cine ne dă banii înapoi de la vaccinuri? Dar de la cazarea sărmanilor de ucraineeni cu mașini bengoase? … Nimeni! Bani aruncați pe apa sâmbetei de niște golani.

Ciolacu o ține una și bună, că el dă bani la pensiile mici, doar la pensiile mici, de parcă am fi în plin comunism. Dar l-ați întrebat ce înțelege el prin asta? Sunt convins că nu înțelege nimic! Pentru ei, pensionarii nu sunt decât o altă masă de manevră, bună să le mai aducă un vot sau două.

Și totuși vrea la palat, așa cum și lui ciucă a început să-i crească năsucul și se vede în puf la Cotroceni. Dacă ar fi după mine i-aș vota pe amândoi și pe iohanis super prim ministru! Triumviratul neputinței și al sclaviei! Ar fi păcat să nu terminăm ceea ce facem prin votul nostru de 30 de ani, adică să distrugem definitiv această țară.

P.S. Iată! Încă o universitate trece în online din cauza prețurilor de speculă de pe piața românească de energie. Și vă mai și întrebați de ce suntem în halul ăsta! Proștii planetei! Avem tot ce ne trebuie să avem energie la cele mai scăzute prețuri din lume, dar pentru că ne conduc niște pițifelnici servili, lăsăm școala la lumânare, doar ca să facem pe plac stăpânilor. Vai de mama noastră! În Coreea de Sud nu se muncește în ziua examenului de maturitate, traficul auto este interzis în zona centrelor de examen, iar rutele avioanelor civile se modifică astfel încât nimic să nu-i perturbe pe tineri și examenul lor. Și voi credeți că vom avea tineri specialiști, bine pregătiți … pe telefoanele mobile, care ne vor scoate din noroiul ăsta!? Credeți ce vreți! Nici nu mai contează!

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved