Triburile din Amazon

Dan Elias

Vă rog să constatați cât de pragmatică este uie. Nu se mai îndreaptă spre țări cu industrie, unde trebuie să facă eforturi pentru a scăpa de ea, ci face cu ochiul acelor state care nu au pic de economie, ori din război, ori din prostie. Este cazul ucrainei și al .. așa zisei țări de peste Prut. Nu pot pronunța … „Moldova”! Moldova este parte din sufletul și inima României. Cum să lași să se numească cu numele tău o fostă republică sovietică! Am înebunit!

Cum să fie, măi oameni buni, aceste țări membre ale uie!? Nu numai că nu îndeplinesc nici o condiție de bun simț, dar sunt pline de violență și generatoare de violență! Uie, acest imperiu al profitului pentru cei mari și tari, va avea de făcut în aceste două țări amărâte doar clădirile pentru moll-uri! Atât!

Uie a devenit o groapă de gunoi moral, un bastion al nesimțirii și al lăcomiei! Mi-e scârbă și mi-e rușine!

Rușii le bat obrazul americanilor pentru atacurile cu rachete cu rază lungă în teritoriu rusesc. Am ascultat tot felul de imbecili care justifică aceste acțiuni și am ascultat justificările lor pentru proști. Numai că nu toți suntem proști. Rachetele cu rază lungă de acțiune primite de ucraineni sunt asemenea unor telefoane mobile date cadou populațiilor din Amazon. Se uită la ele ca boul la poarta nouă! Ele funcționează dor cu sistemul de sateliți și programele IT din „țara democrației”. Americanul spune: „Apasă pe butonul roșu!” Ucraineanul apasă. ”Acum așteaptă. … Apasă pe butonul verde!” Cred că sărmanii ucraineni nici nu știu unde ajunge racheta. Pentru ei nici nu contează.

Chiar ne credeți proști pe toți!? Explicațiile televiziunilor plătite de guvern sunt de râsul cocârțului! Voi sunteți niște propagandiști de două parale. Dar nouă ne este frică pentru copiii și nepoții noștri! Dacă rușii fac și ei același lucru? După aproape trei ani de minciuni, suntem sătui. Gata! Ne ajunge!

Pot să spun că singurul lucru pe care îl gândim este pacea, sau mă băgați în pușcărie dacă spun!?

Ați cerut voie acestui popor să dați cadou sistemul patriot ucrainei?

Și mai aveți curajul să vorbiți de dictatură!!

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved