Trei sute kilograme de pește confiscate la Fierbinți și Slobozia

 

* Aproape 300 de kilograme de pește din speciile crap și caras au fost confiscate de polițiștii ialomițeni în cursul zilei de 3 decembrie în Slobozia și Fierbinți Târg

* În ziua de 3 decembrie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fierbinți Târg au oprit în trafic o autoutilitară condusă de un bărbat de 67 de ani, din județul Ilfov. În urma verificării autovehiculului polițiștii au constatat faptul că în interiorul acestuia se afla cantitatea de 141 de kilograme de pește, din specia crap, deținută pentru comercializare ambulantă.

La fața locului a fost solicitat sprijinul reprezentanților Direcției Sanitar Veterinare Ialomița, care au stabilit că întreaga cantitate de pește este improprie consumului, față de persoana în cauză fiind luată măsura sancționării contravenționale conform HG 984 din 25 august 2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

* În aceeași zi, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slobozia au oprit pe bulevardul Matei Basarab din municipiul Slobozia un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani. Cu ocazia controlului autoturismului, în portbagaj a fost găsită o cantitate de 88 de kilograme de pește din speciile crap și caras, pentru care șoferul nu deținea documente de proveniență. În cauză a fost intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „deținerea și transportul fără documente legale a peștelui” cantitatea de pește fiind confiscată, și predată Direcției Sanitar Veterinare Ialomița în vederea luării măsurilor care se impun.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved