Trei medalii de aur, una de argint și una de bronz câștigate de Nicoleta Băjan, Steluța Subțirică, Marian Subțirică, Denisa Negoiță și Constantin Morar

În perioada 14-16 octombrie la Năvodari au avut loc Campionatele Naționale 2021 la lupte libere rezervate cadeților, campionate care au adus luptătorilor de la CSM Unirea Slobozia trei medalii de aur, una de argint, una de bronz și un loc cinci.

În probele feminine CSM Slobozia a cucerit două titluri de campion național prin Nicoleta Băjan la categoria 49 kg și prin Steluța Subțirică la categoria 69 kg, dar și un argint la categoria 57 kg prin Denisa Negoiță.

În probele masculine, sportivii noștri au obținut o medalie de aur și titlul de campion național prin Marian Subțirică la categoria 71 kg, o medalie de bronz la categoria 65 kg prin Morar Constantin, în timp ce la categoria 60 kg Toader Cristian s-a clasat pe locul cinci.

Mai multe detalii privind organizarea campionatelor naționale și comportarea sportivilor noștri ne-au fost furnizate de antrenorul emerit Nicolae Pârvu, coordonator al secției de lupte a Clubului Sportiv Municipal Slobozia: Campionatul național de lupte a fost organizat la Năvodari în condiții de pandemie. Au participat 460 de sportivi de la toate cluburile din România: finale de campionat național la greco romane seniori, finale greco romane de cadeți, finale seniori lupte libere, finale cadeți lupte libere masculin și feminin. Un concurs greu, toate aceste competiții fiind concentrate în trei zile zile, ne-a prins zece noaptea în sală. Pe fondul acestor condiții grele, sportivii noștri au demonstrat că sunt foarte bine pregătiți, atât fizic cât și psihic. Sincer să fiu, ne așteptam la aceste rezultate obținute de Nicoleta Băjan și Marian Subțirică. Nicoleta, vicecampioană mondială, a trecut în forță peste toate adversarele, iar la Marian nu știu dacă a reușit cineva să-i ia puncte tehnice. Marea surpriză a venit însă din partea Steluței Subțirică, un copil care nu prea avea încredere în forțele ei, dar cu multă personalitate și mă bucur că am reușit la selecția pentru lotul național să intervin și să-i conving pe antrenori că este o sportivă de perspectivă, să se aștepte de la ea la rezultate foarte bune. Și nu m-am înșelat.

După un meci foarte bun la mondiale în compania vicecampioanei mondiale, iată că a venit o nouă confirmare, titlul de campioană națională la categoria ei de greutate, într-o finală pe care a abordat-o în stil de mare campioană, care-mi dă siguranța că la campionatele mondiale de anul viitor va cuceri titlul suprem. Surpriză și din partea Denisei Negoiță, un copil foarte inteligent, atacă decisiv când atacă, și în lupte asta înseamnă enorm.

În fine, bronzul lui Constantin Morar, sportiv cu o statură de categorie mare, frumoasă, la 82 de kilograme, l-a învins doar campionatul național, pentru medalia de bronz cu adversarul din cealaltă serie a învins la diferență de 17 puncte.”

În urma acestor rezultate, antrenorul emerit Nicolae Pârvu a ținut să aducă mulțumiri primarului Dragoș Soare și viceprimarului Gigi Manea, cei care au făcut în urma demersurilor sale ca această secție de lupte (sport olimpic) să existe. Mai mult, sunt hotărâți ca aceși sportivi aflați acum la vârsta junioratului să nu mai permită să fie racolați de alte cluburi din țară, să fie păstrați, să câștige titluri și medalii pentru Slobozia și pentru Ialomița și atunci când vor trece la seniori, ceea ce înseamnă enorm pentru sportul județean când vorbim de un sport olimpic.

Să mai amintim că recenții medaliați la campionatele naționale și componenți ai lotului național au prilejul să-și confirme valoarea la următoarele competiții de anvergură: la sfârșitul acestei luni vor participa la Balcaniada organizată în Grecia, iar la finalul lunii noiembrie la campionatele naționale de juniori, unde chiar dacă sunt cadeți au drept să concureze. Și vor participa cu șanse la medalii, spune antrenorul emerit Nicolae Pârvu.

Nicolae TACHE

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved