Trei bărbați din Movila au căzut cu autoturimul în apele Brațului Borcea în zona comunei Bordușani. Șoferul autoturismului s-a salvat, prietenii lui (găsiți de salvatori după șapte ore) au decedat

Prin apel la 112, în cursul dimineții de 3 iulie, în jurul orei 03.35, salvatorii de la Stația de pompieri Fetești au fost alertați că în Brațul Borcea al Dunării pe raza comunei Bordușani un autoturism a căzut în apă. În interiorul mașinii se aflau trei bărbați cu vârste cuprinse între 38 și 50 de ani, din care un bărbat de 38 de ani s-a autoevacuat, iar ceilalți doi au rămas captivi în interior. Bărbatul care s-a salvat (șoferul autoturismului) a fost cel care a alertat echipele de căutare-salvare și în cel mai scurt timp au plecat spre locul evenimentului două echipaje de salvatori cu o autospecială și o barcă, aceștia executând misiuni de monitorizare.

La locul evenimentului a venit în sprijin și un echipaj al SAJ Ialomița care a acordat primul ajutor medical bărbatului, ulterior acesta fiind transportat la Spitalul Municipal Fetești. Salvatorii au început căutările de la prima oră a dimineții cu o barcă pneumatică.

În sprijin, la locul intervenției se află și un echipaj de scafandri militari din cadrul ISU București-Ilfov.

Forțele au fost suplimentate cu un echipaj și o barcă din cadrul Stației de pompieri Fetești, precum și un echipaj de scafandri din cadrul ISU București-Ilfov. În jurul orei 10.20, mașina a fost localizată, după care și cele două persoane care au rămas blocate în autoturismul căzut în apă au fost găsite și scoase la suprafață, dar din păcate au fost declarate decedate de către echipajul SAJ Ialomița, venit în sprijin la locul intervenției.

Misiunea a fost coordonată de primul adjunct al inspectoratului, domnul colonel Lică Florian și s-a terminat la ora 14.00, când forțele s-au întors la bază.

Acestea sunt informațiile difuzate de biroul de presă al ISU Ialomița.

X

Din surse sigure, am aflat că cei trei bărbați sunt din Movila și se aflau la locul evenimentului la… un grătar, care bineînțeles că trebuia udat și cu ceva băutură. În Movila, rudele și prietenii jelesc dispariția celor doi bărbați blocați blocați în autoturism și decedați prin înecare.

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved