Trei accidente de muncă mortale în primele nouă luni ale anului

 

Pentru realizarea obiectivelor stabilite în Programul Cadru de Acțiuni al Inspectoratului Teritorial de Munca Ialomița în domeniul securității și sănătății în muncă, în perioada ianuarie-septembrie 2020 s-au desfășurat 619 acțiuni de control tip campanie și tematice cu caracter preventiv, 348 de angajatori fiind sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 317 mii lei.

În cadrul acelorași acțiuni au fost dispuse peste 800 de măsuri pentru remedierea neconformităților constatate, 4 echipamente de muncă fiind oprite din funcțiune.

Potrivit unei situații statistice prezentate de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița, au fost comunicate 69 de evenimente, din care: 25 au fost accidente ușoare, iar 36 cu incapacitate temporară de muncă. Dintre acestea, 26 au fost accidente de muncă, 3 în afara muncii, un accident cu invaliditate evidentă, 6 în curs de cercetare și 8 evenimente mortale (3 mortale, un decedat în afara muncii și alte 4 accidente mortale în curs de cercetare).

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved