Trecător prin cotidian

 • România importă peste 85 la sută produse alimentare. România are rezerve de sare care pot acoperi tot consumul mondial pentru 500 de ani, dar importă sare din Turcia, Cipru, Georgia și Nepal. Ca să intre la saramură!

 • Călin Georgescu, candidat independent la președinția României: „Zâmbesc când aud că stânga o condamnă pe dreapta și dreapta pe stânga. Natura a lăsat omul și cu mâna stângă și cu mâna dreaptă și cu ochiul stâng și cu ochiul drept. Totul este o îngemănare perfectă. Datoria omului este să fie fericit, nu să fie sărac într-o țară bogată.”
 • După dezbaterea electorală dintre Donald Trump și Joe Biden, actualul președinte al SUA a demonstrat că vârsta nu-i permite să candideze din nou la alegerile prezidențiale din noiembrie. Astfel, a apărut Gavin Newsom, guvernatorul Californiei, care să-l înlocuiască pe Biden în vârstă de 81 de ani când se va hotărî să se retragă.
 • Profesorul Mircea Coșa atenționează că odată cu creșterea accizelor urmează creșteri mari de prețuri, iar inflația va crește și ea. Adio vacanțe ieftine!

 • A fost aprobat bugetul în valoare de 40.000 de lei din care 30.000 de lei de la Consiliul Județean și 10.000 de lei de la bugetul local al Primăriei Fetești pentru organizarea celei de a doua ediții a „Festivalului Tradițiilor Pescărești”, ce va avea loc în luna august. Încă de acum, miroase a saramură!

 • Camera Deputaților a votat pentru înființarea centrelor de dezintoxicare pentru dependenții de droguri. Când va vota și pentru înființarea unor centre pentru reținerea dealerilor?

 • În municipiul Fetești au fost introduse în circulație 12 autobuze electrice destinate îmbunătățirii condițiilor pentru călători în transportul public.

 • De la 1 iulie, toți medicii de familie vor putea emite bilete de trimitere și pentru persoanele neasigurate care suferă de cancer, HIV la gravidă și hepatite cronice B și C, analizele respective urmând să fie decontate de Casa de Sănătate.

 • Într-o declarație care ne aduce aminte de tensiunile din timpul Războiului Rece, Vladimir Putin a anunțat reînceperea producției de rachete cu rază scurtă și medie de acțiune, rachete interzise anterior prin Tratatul privind Forțele Nucleare. În toată lumea se discută numai de război. Dezarmarea generală și totală o cerea numai Ceaușescu, care organiza zeci de mitinguri în acest sens. Acum se discută numai despre înarmare și despre … cel mai prost vin. Vin rușii!

 • Una din două femei din România prezintă noduli tiroidieni. Există riscul ca aceștia să evolueze în cancer, însă diagnosticați precoce, pacienta se poate vindeca în totalitate.
 • România începe să aibă pacienți care au contractat așa-numitele boli tropicale și care nu sunt turiști ce au mers în zone considerate de risc, ci sunt oameni veniți să lucreze în România sau care au luptat în respectivele zone. Cu alte cuvinte, ne aliniem la restul lumii care aduce boli din import. Asta ne mai trebuie, că în rest le avem pe toate!
 • Bărăganul a început încă din luna mai să semene cu un deșert galben din cauza vegetației uscate. O parte din fermieri spun că iau în serios în calcul să vândă din animale dacă va dispărea complet vegetația de pe pajiști.

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved