Trecător prin cotidian

  • Cine spune că în România economia nu crește? Suntem a doua țară din UE la producția de biciclete, cu peste 2,5 milioane de unități produse anual. Și totuși, doar trei români dintr-o mie merg cu bicicleta la birou! În schimb, avem piste pe care umblă melcii când plouă!
  • Abia acum am aflat că David Popovici este întrecut la bonusurile primite în bani de către secretarul general al Federației și contabila șefă, „sportivi de birou” care nu au obținut nicio medalie!

  • În Elveția ești plătit în plus dacă renunți la fumat. O companie promite mii de euro angajaților care se lasă de fumat. Nu te verifică nimeni dacă ești corect, fiindcă elvețienii te cred pe cuvânt!

  • Un studiu realizat în Statele Unite te avertizează că nu ești singur în baie nici măcar când închizi ușa cu cheia. În baie trăiesc peste 600 de viruși, dar care nu-ți fac rău! Mai rău îți fac camerele de supraveghere montate clandestin pentru a te șantaja cu filmările respective!
  • Statisticile spun că pe zi ce trece numărul adulților, dar și al copiilor care devin obezi, este în creștere alarmantă. Această boală instalată datorită supraalimentației și lipsei de mișcare a început să se manifeste și la animalele de companie. Câinii nu mai aleargă după mingie iar pisicile când văd un șoarece încep să toarcă și se culcă! În secolul trecut obezitatea era necunoscută atât printre oameni cât și printre animalele domestice deoarece consumul alimentar era limitat iar activitatea fizică era intensă, mai ales munca… de pe câmp. Hrana era pregătită în casă și consumată în aceeași zi, cel mult în următoarele două zile. Aditivii alimentari, grăsimile artificiale, îndulcitorii și zaharurile rafinate nu erau deloc folosite. Treceți de la o shaorma la un platou… cu slană și ceapă !
  • Nutriționiștii ne spun că mămăliga este un aliment destul de consumat de români. Chiar dacă suntem făcuți mămăligari, iar când se face politică pe dos zicem că mămăliga a explodat, aceasta continuă să se afle în multe meniuri. Mămăliga este un medicament care contribuie la combaterea răcelilor, a durerilor în gât și eliminării pietrelor din fiere. Efectul detoxifiant al substanțelor din porumb reduce riscul apariției cirozei hepatice, incidența acestei boli fiind de zece ori mai mică la populațiile care consumă terci de mălai. Că doar ați văzut ce ficat curat are porcul care mănâncă porumb!
  • Ligia Deca, fosta consilieră de la Cotroceni și în prezent ministra Educației, mai are timp să se inspire din învățământul francez pentru a se aplica și la noi experiența lor. Dar, probabil că nu va mai avea timp, pentru că e prima pe lista viitorilor senatori PNL din Vâlcea. Totuși, poate lua aminte! Dacă acum 25 de ani în România erau regulamente dure, uniforme obligatorii și profesori exigenți, azi acestea sunt amintiri. Elevii sunt mai îmbrăcați decât profesorii, se face zilnic parada modei, absențele sunt la modă, fumatul, drogurile, chiar și promovabilitatea mediocră, eleve gravide sau cu copii pe care îi alăptează, profesori bătuți și jigniți. Acum, aici în Franța, ne spune Ana-Maria Constantin, profesor la liceul de prestigiu „Licee de La Rochelle”, toată lumea are uniformă obligatorie, obligatorie este și coafura fetelor, un coc micuț, ca și barba rasă permanent la băieți. Pantofii negri, obligatoriu, cu toc de 3 centimetri pentru fete. Cine nu se încadrează, este exclus ori trimis acasă să se schimbe. Așadar, doamnă ministu, poate îi spuneți și doamnei profesor Carmen Iohannis să-și mai lungească fusta!

Gheorghe Marinel


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved