Tras pe tușă, Gheorghe Tinel îi atacă cu mânie proletară pe Ludovic Orban și pe Dragoș Soare

 

La o săptămână după votarea listelor de candidați pentru alegerile parlamentare care ar urma să aibă loc în data de 6 decembrie, pe listele PNL pentru Camera Deputaților și Senat actualul deputat Tinel Gheorghe nu se mai regăsește. Contrariat, acesta a ieșit public să explice de ce crede el că a fost o … execuție stalinistă. Totodată, s-a declarat dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat în data de 15 octombrie, în ședința BPJ al PNL Ialomița în cadrul căreia s-a votat lista de candidați, cererea sa nici nefiind luată în calcul. În același context, parlamentarul a făcut publice și variantele pe care le are după ce-i va expira mandatul de deputat. Un lucru este sigur: nu va ieșit din politică!

Gura păcătosului adevăr grăiește: „Este execuție stalinistă. Numai PCR pe timpul lui Stalin mai practica astfel de metode”

După cum bine știți, printr-o decizie pe care eu o consider nedreaptă, prin prisma modului cum s-a transpus în practică, sau cum au pus unii în aplicare voința <<Centrului>>, eu am fost scos total de pe listă. Fără niciun argument, fără nicio justificare, fără, fără, fără… deși cinci ani am condus organizația județeană a PNL Ialomița. Cu bune și cu rele, rezultatele sunt totuși notabile, PNL fiind în Ialomița a doua forță politică, ceea ce contează. De ce am fost scos? Nu știu. De ce nu a fost luată în considerare cererea mea și nu a fost suspusă votului BPJ și CDJ, nu mi s-a dat niciun fel de explicație. Ce s-a spus public în ședința BPJ și apoi CDJ a fost că lista a fost agreată cu Ludovic Orban și că aceea rămâne. Nu-mi aduc aminte ca Ludovic Orban să fi participat la constituirea organizațiilor locale în Ialomița și nici la foarte multe campanii electorale, în afara faptului că a venit în ultima zi, la locale.

Am spus-o și în BPJ, mi se pare o execuție stalinistă. Numai Partidul Comunist pe timpul lui Stalin mai practica astfel de metode. Dezonorant nu pentru Ludovic Orban, de la el nu am nicio așteptare, dezonorant pentru Dragoș Soare, că s-a transformat incognito așa, sau peste noapte, în mâna lungă a lui Ludovic Orban în Ialomița (…) Toate cererile trebuiau să aibă un vot în spate, iar ierarhia votului să stabilească și ierarhia listei”, a declarat deputatul Tinel Gheorghe în debutul conferinței de presă.

De ce consideră Tinel Gheorghe că a fost o „execuție stalinistă”? Pentru că PNL a obținut la alegerile locale 26,33 la sută, iar sub acest „prag” sunt multe alte organizații din țară, 17-20, dar cărora nu li s-a întâmplat nimic. Adică nu li s-a cerut președinților să facă un pas înapoi, mai mult, aceștia sunt lideri de liste acum pentru alegerile parlamentare care ar urma să aibă loc pe 6 decembrie. „Acest standard dublu cu care a fost analizată pe de o parte activitatea mea personală și pe de altă parte a altor organizații locale, acolo unde președinții au o relație de amiciție cu președintele partidului, după părerea mea nu este sănătoasă. A fost un prag aleatoriu impus de Ludovic Orban ad-hoc, după alegeri, în așa fel încât să poată să decapiteze acolo unde vrea el să decapiteze. Nu a existat niciun prag stabilit în Biroul Executiv Național sau în Biroul Permanent. Sunt ferm convins că dacă aveam 27,33 la sută ar fi pus pragul de 28 la sută. A fost ceva premediat. Și-o asumă el, este problema lui”, a declarat Gheorghe Tinel în cadrul conferinței de presă.

Gândesc unii că voi face un pas înapoi. N-au decât să aștepte”

Întrebat fiind ce va face mai departe, parlamentarul, încă în funcție, a declarat că are trei variante. Prima variantă este aceea de a se întoarce la locul său de muncă de la Ministerul Agriculturii, a doua este să meargă în sectorul privat, iar cea de-a treia este „între și între”. Din punct de vedere politic, acesta a mai spus că a avut oferte de a prelua formațiuni politice din Ialomița, dar că nu a fost tentat să părăsească Partidul Național Liberal. „Gândesc unii că voi face un pas înapoi. N-au decât să aștepte. Au apărut acest nemulțumiri pe care le consider obiective, dat fiind faptul că au fost încălcări flagrante ale Statului (…) Rămân în politică, sunt și președintele PNL Fierbinți-Târg și voi fi un critic extrem de acerb dacă lucrurile vor derapa și voi fi un susținător atunci când acestea vor merge pe făgașul lor normal și firesc. PNL trebuie să rămână în Ialomița opozantul PSD. Nu există altă perspectivă și nici altă soluție, indiferent cum arată scena politică în momentul de față (…)”, a mai spus liberalul.

În același context, Tinel Gheorghe a subliniat faptul că cineva s-a ascuns în spatele „execuției politice”, vorbind despre factori centrali, cu referire la președintele PNL, Ludovic Orban. „Nu este momentul să vorbesc acum, dar nu vă ascund că nu am avut o relație de vasalitate cu Ludovic Orban, ci una principială. Eram președintele organizației județene, sunt membru în Comitetul Executiv cu rang de vicepreședinte, ales la Congres, nu numit. Nu aveam multe obligații politice față de Ludovic Orban. Poate că este vina mea că am fost corect și principial, dar în perioada următoare o să explic, pentru că au fost câteva chestiuni care au subminat relația mea cu Ludovic Orban. Aveam informații că <<s-a săpat>>, i-am și spus lui Ludovic Orban, dar eu trebuia să mă ocup de alegeri, nu de astfel de scenarii. Este clar că miza a fost președintele organizației județene și rolul de DJ pe care să și-l aloce în vederea viitoarelor bătălii politice”, a conchis Tinel Gheorghe, care a adus în discuție și o răzbunare a lui Orban pentru că la alegerile interne ale partidului susținerea sa a fost către Cristian Bușoi.

Atitudinea lui Dragoș Soare a fost … „ca fularul”

Parlamentarul liberal a mai spus că nu va părăsi politica, pentru că se ia în calcul ca politica ialomițeană să se facă și cu Gheorghe Tinel, ca o voce care cinci ani a tot spus lucrurilor pe nume, în funcție de interesele partidului. Cât despre atitudinea membrilor BPJ, acesta a precizat că a fost „ca fularul” și că nu a înțeles-o. Cât despre Dragoș Soare, actualul președinte interimar al PNL Ialomița, deputatul s-a declarat dezamăgit pentru ceea ce s-a întâmplat în 15 octombrie, când s-au votat listele, dar și de atitudinea pe care acesta a adoptat-o. „(…) Dragoș Soare nu a avut o atitudine ostilă pentru că ar fi avut ceva împotriva mea. Dragoș Soare a jucat un rol de a-și manifesta ostilitatea asta. Nu avea de ales. Acum încerc să-i acord circumstanțe atenuante în legătură cu comportamentul lui. Încerc.”, a adăugat acesta.

Referitor la modul în care s-au propus pe listă candidații pentru alegerile parlamentare, Tinel l-a catalogat ca fiind de „noaptea minții”. „Nu am înțeles cum de președintele organizației județene, cel care a dus bătălia timp de cinci ani cu PSD și care a făcut posibilă aducerea PNL la guvernare, inclusiv a lui Mihai Găină, este scos total de pe listă, fiind o chestiune de noaptea minții, iar cel care a fost adus de la PSD este locul II la deputați. Scenariul, care a fost făcut public în BPJ, a fost acela că Luminița Barcari să se retragă și el să intre în Parlament. Este o chestie de ce se întâmplă și ce se poate realiza la Ialomița. Poate și acesta este motivul pentru care Tinel Gheorghe trebuia îndepărtat”, a mai spus acesta.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved