Trăirile de zi cu zi ale cetățeanului Dragoș și frustrările primarului Soare, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Slobozia

 

Este pentru a treia sau a patra oară când am ocazia să ascult intervențiile publice ale noului primar de Slobozia pe diverse subiecte la ordinea zilei. Este pentru a treia sau a patra oară când ascult intervențiile publice ale primarului liberal când invocă în discursul său trăiri personale. Alo, domnule Soare! Soarele nu se învârtește nicicum după domnia ta.

Haideți să vedem cam ce l-a deranjat pe primul ales liberal al slobozenilor de a găsit de cuvință să dea peste cap ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Slobozia, de joi, 28 ianuarie 2021:

«Nu e normal ce se întâmplă. Vom susține o campanie publică prin care să descurajăm astfel de fapte… Slobozia este un oraș liniștit în care oamenii nu trebuie să se teamă de niște golani! Am fost înjurat, amenințat, scuipat chiar, pentru că nu i-am oferit suficient spațiu de manevră când a vrut el… Am sunat la Poliția Locală și individul a fost identificat. Poate trebuia sa sun la 112… Dar am făcut-o din instinct. Mă întreb… Dacă în locul meu era o femeie, soția mea sau soția unuia dintre dumneavoastră?… Dacă era un cetățean al Sloboziei, oricare dintre noi? Vom susține o campanie publică prin care să descurajăm astfel de fapte. Slobozia este un oraș liniștit în care oamenii nu trebuie să se teamă de niște golani! Este un proiect public și îi rog pe toți cetățenii orașului să mă sprijine! Refuz să cred că trebuie să ne fie frică să mergem pe stradă… Acesta este orașul nostru și avem datoria să facem totul pentru a-l păstra curat și sigur!».

Și noi spunem că nu este normal ce se întâmplă. Dar, înainte de a intra în noi comentarii, să mai notăm doar că urmare a incidentului invocat de Dragoș Soare în cursul zilei de vineri 29 ianuarie 2021 echipajele Poliției Locale au organizat la nivelul Sloboziei filtre de verificare în trafic și că acțiunea va continua pe o perioadă nedeterminată de timp.

Așadar, telegrafic, câteva comentarii.

  1. În trafic, Dragoș Soare nu este primar, ci un cetățean obișnuit al Sloboziei.
  2. În trafic, oricare primar din țara asta dacă are o problemă sună la Poliția Rutieră, nicum la Poliția Locală, instituție aflată în directa lui supraveghere și, mai ales, asupra căreia pune de vreo două luni o presiune maximă pentru, vezi Doamne, o reformare radicală.
  3. În trafic, în cazul unei altercații între doi conducători auto până la o verificare la sânge a Poliției nu se poate da un verdict sigur privind cât de golan a fost unul sau celălalt șofer.
  4. Apreciem dorința primarului Dragoș Soare de a-i educa pe participanții în trafic să ce comporte civilizat, dar nu credem că are sens să propună vreo hotărâre de consiliu, asta fiind treaba executivului, care are suficiente pârghii să-i pună pe oamenii săi din subordine să facă ordine în domeniu. Asta dacă vor cu tot dinadinsul, pentru că se mai întâmplă să se ia măsuri și pe… ochi frumoși.

Nicolae TACHE

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved