Tonița Manea și Dan Noel, cu moped-ul în lupta coronavirusului

 

* Citim pe www.profit.ro din 27 iunie 2020: „Armata vrea să lanseze megainvestiția de peste 2 miliarde euro ce va face din Kogălniceanu una din cele mai importante baze NATO din regiune” * În același timp, prefectul județului Ialomița și directorul DSP Ialomița se pregătesc să lupte împotriva coronaviruslui cu o motocicletă rechiziționată, veche de peste 20 de ani.

La început am crezut că-i o glumă. Dar nu e!

Un cetățean din Slobozia a primit acasă o notificare prin care este anunțat că jaful lui de motocicletă este pasibil să fie rechiziționat de Comisia Mixtă de Rechiziții a Județului Ialomița (comisie care o are ca președinte pe doamna Tonița Manea, prefect al județului Ialomița) pentru a fi folosit în lupta împotriva coronavirusului din România.

Cităm din adresa cu pricina:

În baza prevederilor art. 15 din Hotărârea Guvernului nr. 219/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 132/1997 privind rechizițiile de bunuri și prestări servicii în interes public și Planul de rechiziții județean aprobat în ședința Comisiei Mixte de Rechiziții a județului Ialomița din 31.03.2020 vă aducem la cunoștință următoarele:

  • mijloaocele rechiziționabile, respectiv personalul care poate fi chemat pentru prestări de servicii îm interes public cuprinse în Anexa 1, sunt incluse în planul de rechiziții județean;
  • pentru aceasta, urmează să fie introduse de către Centrul Militar Județean Ialomița ordine de predare, respectiv ordine de chemare;
  • în baza prevederilor art. 9 din Hotărârea Guvernului nr. 219/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 132/1997 privind rechizițiile de bunuri și prestări servicii în interes public aveți obligația de a ne comunica semestrial modificările privind înstrăinarea sau starea tehnică a bunurilor cuprinse în Anexa 1.

Adresa este semnată de secretarul Comisiei Mixte de Rechiziții a Județului Ialomița, colonelul Vasile Nicu.

La Anexa 1, este denumit mijlocul rechiziționabil: motocicletă cu motor de o capacitate cilindrică mai mare de 50 cm cubi, dar mai mică de 250 cm cubi (exclusiv scutere).

Repetăm, motocicleta omului este, deși aptă să circule pe drumurile publice, o vechitură. Iată de ce, abia așteptăm să vedem dacă, în caz de revenirea la starea de urgență, doamna prefect Tonița Manea o să-l trimită pe Noel de la DSP să lupte împotriva Covidului călare pe acest moped… supraperformant.

Și, așa, din simplă curiozitate, am vrea să vedem cam ce rechiziționează onorata comisie din curtea prefectului de Ialomița și a directorului de la DSP. Nu cumva …. boii de la bicicletă?

Nicolae TACHE


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved