Tinel Gheorghe: „PSD nu va pune botul la guvernare”

Tinel Georghe nu renunță să se facă de râs și să devină penibil pe zi ce trece. Pe 16 iunie, prezent online la România Tv la emisiunea „Ultima oră” moderată de Lili Ruse, crezând că va fi ultima oră când își face apariția, m-am înșelat.

Politician desăvârșit cu mari previziuni care au dus până la dărâmarea Podului de la Dridu și chemarea la DIICOT a managerului Spitalului Județean, alegerea sa ca președinte al Consiliului Județean Ialomița, alegerea în funcția de senator a Cristinei Pocora, previziuni finalizate pentru colegii săi Stelian Fuia și Marinică Cazacu, omul gândește, se exprimă, prevede și totul se înfăptuiește. Iată-l cu zâmbetul pe buze cum scoate porumbelul din gură: O ascultam pe colega dumneavoastră, doamna Lili Ruse, pe analiza asta legată de moțiunea de cenzură și eu care simt cât de cât pulsul politic și cunosc interiorul pesedeului, ce au de gând să facă, vă spun așa, cu toată responsabilitatea: PSD fuge ca dracul de tămâie de guvernare. Numai de moțiunea de cenzură și numai de responsabilitatea actului de guvernare nu le arde lor acum. A, că fac un joc de miuță politică, nați-o ție, dă-mi-o mie, de la Pro România la ALDE, să vedem cum facem să punem presiune, în așa fel încât să băgăm bățul prin gard celor de la PNL, e altceva! Dar de guvernare, de actul de guvernare, responsabil de administrarea țării în momentul ăsta, PSD-ul este nul. Ce, glumim cu lucruri sfinte ? Păi, cum să guverneze PSD-ul în perioada asta când nu știe cum să-și salveze armata aia de de parlamentari din parlament!? Când vreodată PSD-ul va mai avea majoritate confortabilă? Ei, acum nu fac decât jocul așteptării, să vină toamna, să vedem ce se întâmplă și să-și facă probleme după parlamentare dacă vor mai avea atâția. Nu cred că vor pune botul la așa ceva.

Intervine, uimit și el de elucubrațiile lui Tinel, moderatorul: Ce vor pune?

Botul – răspunde domnul deputat de Ialomița intrat cu 19 la sută în Parlament. Știți cum, m-am tot obosit să-i văd cum vin și spun că vor face.

Moderatorul: Ați obosit să fiți politician! Dați-o încolo de treabă, nu mai are rost să discutăm.

Scoală-te Brătiene, scoală-te Quintus, Amedeo Lăzărescu, Câmpeanu, treziți-vă și aplaudați! Domnule Tinel, a băga bățul prin gard înseamnă că o dai pe asmuțitul câinilor de după gardurile celor șase case din Sibiu? Iar o dai pe arătură. A băga bățul prin gard nu înseamnă asmuțare, se testează anduranța unui sistem de pază. Așa spune cartea. Ce naiba, iar ajungem la șobolanul ca exprimare plastică? Armata aia de parlamentari ai PSD din parlament a fost aleasă de popor. Cine e vinovat că liberalii nu au decât un pluton, iar o gură mare nu a fost aleasă, ci distribuită precum tichetele de lemne. Cum adică, vă exprimați cu toată responsabilitatea? De fapt aveți, dreptate, de fiecare dată vă exprimați și cu puțină responsabilitate, adică iresponsabil.

Ați spus că PSD-ul fuge de guvernare ca dracul de tămâie. Când Orban nu a venit la învestitură iar Câțu a fugit și nu a mai vrut să fie prim ministru, cine le-a dat cu tămâie? Când Iohannis fuge în fiecare vineri la Sibiu cu 7 mașini și zeci de sepepiști pe banii noștri, cine i-a dat cu tămâie? Ce înseamnă să uiți și să fii ipocrit !

BOT, domnule inginer silvic, este porțiunea proeminentă a unui animal formată din nas, gură și maxilar. Deci, PSD-ul e format din animale, măi „omule de pădure”? Când ați luat guvernarea, voi ați pus trompa sau RÂTUL? Rât este un regionalism și înseamnă „șes de-a lungul apei curgătoare pe care crește iarbă pentru cosit”. Sunt și situații când râmi să ți se pună belciug.

Ai rămas un fariseu pedelist, instruit și educat de Petrov, pe care îl adulai, la fel și pe blonda lui. Evită să mai jignești pe ecrane. Am înțeles că nu te poți despărți de Băsescu, dar nu te mai inspira nici din strunele mandolinei lui Orban, care spunea de Dăncilă că e o tănțică incultă, analfabetă, dar din ce în ce mai tupeistă. Ai uitat ce zicea despre doamna viceprim ministru Raluca Turcan, cum că aceasta pentru a a face carieră politica a trebuit să treacă prin pat? Nici Iohannis nu era mai prejos când se adresa doamnei Dăncilă cu femeia aceasta. A mai fost și amendat de Consiliul Național al Discriminării și tot iignește.

Brătienilor, treziți-vă! E bine, totuși, că faceți economie televiziunilor la apă, cafele și cosmetice. Și când vorbiți online, am observat că din apa de acasă nu consumați niciun strop. Pentru sănătatea dumneavoastră, faceți mișcare 30 de minute și beți doi litri de apă.

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved