Tinel Gheorghe, invitat să-l combată pe Andrei Marga

Pe „cotidianul.ro”, reputatul filosof și politolog Andrei Marga a publicat un editorial prin care îl face praf pe Klaus Iohannis și din care am selectat: „Țara a ajuns o „prostocrație” condusă de un prost și un neisprăvit, ales de niște incapabili. Aproape tot ce face „președintele ” nu este constituțional. Mai nimic nu este în regulă. Neisprăviții nu au răspunsuri la probleme, dar scot etichete. Cetățenii calificați, care spun lucrurilor pe nume, sunt ba penali, ba securiști, ba informatori, ba neromâni și vânduți, ba ar ține de guvernări proaste, ca și cum se poate trăi prin atacarea competenței și cinismului. Că cineva spune proști, ține decât îl duce capul, dar că îi ia de fraieri pe alții este chestiunea fiecăruia cât acceptă. Insul promite că nu se va ieși din localitate nici după 15 mai, dar el face naveta pe Valea Oltului, ignorând ceea ce semnează. Din 2016 încoace, singura obsesie, într-o Românie pe care a umplut-o din nou cu abuzuri și securisme, sunt „alegerile” care să dea neapărat „guvernul meu”. I s-au dat, prin încălcarea oricărei legitimități constituționale, „guvernul lui” în 2016 și 2019. Pesemne că poți să-i dai guverne pe viață, că tot nu iese nimic. Din ce să iasă? Nu există ceva pe care „președintele” să fi pus mâna și să nu se fi stricat. La ilegalități și la corupție (cum semnala și Washington Post ) se stă tot mai bine. Ce poți spune când în Constituție se prevede „stat de drept democratic”, iar cineva o ține una și bună cu „stat de drept ”, care poate fi oricum. Ce poți crede când se crede că justiția ar fi cea care este dată de „protocoalele” lui Lazăr și Kovesi? Când la vânzarea de tinere s-a reacționat cu întoarcerea spatelui? Când se trimit sute de mii de necăjiți la muncă în alte țări, în vreme ce în propria țară nelucrarea este la cote record? Desigur, ce face un ins ține de capul lui. Inșii incapabili se agită și „aleg” un ins depășit de funcție, care, la rândul său abuzează de Constituție și de instituții și dă funcții neisprăviților. În joc este, oricum, mai mult „diletantul”, „confuzionistul” și „necivilizatul” semnalați de presa internațională, iar la orizont se anunță costuri enorme, pe care le vor plăti nu alții decât cetățenii României”, a spus Andrei Marga printre multe altele .
Doctor în filosofie, ales în conducerea unor organisme internaționale având acordate Ordine de Stat în Germania, Franța, Italia, Portugalia, România. Doctor Honoris Causa al Universităților „Paul Valery ” din Montpellier, „Corvinus” din Budapesta, Debrecen, Baku, Chișinău, Plymouth, New Hampshire și altele. Laureat al Premiului Internațional „Herder”.
Cum de își permite acest filosof, de mâna a doua, domnule Tinel, să batjocorească o așa somitate cum este președintele Iohannis? Ia luați atitudine domnule, așa cum o faceți pe aici prin târg sau pe la televiziuni. Luați-l la întrebări despre Nietsche, Kant, Owen, despre plopul negru și argintiu, despre rezistența Podului de la Dridu și jaful făcut de ciuma roșie. Nu-l lăsați și atacați-l că e tot liberal, dar fără să fi fost sub aripa lui Băsescu la PDL. Hai „Dotore”, nu te lăsa „Dotore”, așa cum îi zicea Băsescu lui Ponta.
A consemnat Gheorghe Marinel.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved