Timp de două zile, mii de vizitatori la FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești, Slobozia 2023, urmează alte două zile pline de evenimente

Vineri, 1 septembrie, a doua zi a celui mai important eveniment al fermierilor români organizat de Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România (FAPPR) în parteneriat cu Consiliul Județean Ialomița și Primăria Municipiului Slobozia: FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești, Slobozia 2023. Este un eveniment aflat la a doua sa ediție, locul care conectează consumatorii cu producătorii locali oferindu-le șansa de a interacționa, de a pune întrebări și de a descoperi cum se produc alimentele, direct de la sursă. Profesioniști din toate domeniile agriculturii sunt prezenți la târg, iar vizitatorii au avut ocazia în primele două zile să descopere diversitatea și multitudinea de produse oferite de aceștia, de la mâncare, la obiecte artizanale, la utilaje agricole și multe altele.

Amplasat pe platoforma industrială a municipiului Slobozia din Şoseaua Brăilei, în vecinătatea vechiului obor în care ani îndelungați țăranii ialomițeni veneau să-și vândă produsele agricole, târgul este practic o imagine care acoperă evoluția agriculturii românești în ultima sută de ani, pornind de la exoticele utilaje agricole din perioada interbelică puse la dispoziția vizitatorilor cu generozitate de Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia, până la utilaje și tehnologii de ultimă oră la nivel mondial.

O simplă enumerare a companiilor care și-au amenajat standuri de prezentare la acest eveniment ne arată interesul major manifestat de târg la nivel național și județean.

SONY DSC

Companii producătoare de seminte și pesticide: Aectra, FMC, Nufarm, Axereal, Innvigo, KWS, Lidea, Adama, Bayer, Corteva, ITC Seeds.

Bănci Banca Transilvania

Fertilizanti – Timac Agro, Yara, Bionutria.

Distribuitori – AgroEst, Souffle Agro Romania, Alcedo, Agrii, Ameropa.

Carbon si procesare primara – Expur, Cargill, Agreena

Irigații – Metzer, Netafim,

Digitalizare – Isagri, Vantage, Solcart.

Utilaje – Titan Machinery, RomAgra, DicorLand, Vanina Cauciucuri, Drone Agricole, NHR

Producătorii locali – Tradiție și culoare, Lavanda Ialomița, One Beer Later, Casa de Ulei, Honey Loriana Bio, Gelateria Adela, Livada cu smochini, Sarmale la cornet, Domeniul Manasia, Five Continents, Margvin, Iulia Bla.

Meșteșugari – The Wooden Goose, Miorita Handmade, Miedaria, ChopchopWood.

De notat pentru ziua de ieri, vineri 1 septembrie, cele două conferințe susținute la Centrul de conferinţe multimedia amplasat în mijlocul târgului: „Agricultura viitorului sub imperativul eficientizării resurselor” și „Formare profesională agricolă în România – provocări structurale, soluţii locale”, iar pentru sâmbătă 2 septembrie conferința “Cât de sigură este hrana noastră?”.

Puncte de atracție pentru cei mici și nu numai au fost Atelier pentru copii – Poveştile porumbului la „Şcoala mea, Natura” (un proiect marca Ameropa Grains), atelierele de împletit spice și de modelat lut în standul Muzeului Naţional al Agriculturii și cele două spectacole Basme cu cai.

SONY DSC

Încă două zile pline de evenimente la FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești, Slobozia 2023

Tu vino cu voie bună, noi ne ocupăm de restul!

Mai jos, programul ultimelor două zile ale târgului:

Intrarea este gratuită!

Locația: Soșeaua Brăilei, nr. 14, Slobozia (FarmConect – Google Maps și Waze)

SONY DSC


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved