Ticăloșii

Dan Elias

Noi nu am spus că Ardealul și ținutul secuiesc sunt teritorii românești!” Aceste cuvinte, spuse de viktor orban la Băile Tușnad, îi validează definitiv pe conducătorii Românei din 90 până astăzi ca fiind cei mai adevărați fătălăi ai neamului. Cât îi privește pe cei de acum, nici măcar acest apelativ nu mai este suficient. Ca să avem o imagine completă ar trebui să mai adăugăm măcar analfabetismul cronic și slugărnicia libidinoasă față de străini.

Fraza spusă de orban, însoțită cu siguranță de valuri de salivă, poate avea și conotații profetice. Am mai spus asta. Ne tot batem cu cărămida în piept că suntem o națiune suverană, independentă, unitară și indivizibilă, dar gestul nu mai este decât un teatru ieftin, bun pentru un spectacol de cabaret în curul gol. Suverani și independenți deja nu mai suntem, nimeni nu poate nega acest trist adevăr, iar în ceea ce privește unitatea și indivizibilitatea noastră, mai vorbim. Stați să facă stăpânii un semn, să viseze urât ursula sau zelenski și mai vedem.

Cunoașteți probabil pictura lui Rosenthal dedicată Revoluției de la 1848 și intitulată „România revoluționară”; o femeie frumoasă înfășurată în drapel, privind cu mândrie viitorul. Ce credeți că a mai rămas din ea? Ce credeți voi că a mai rămas din ea, pentru că nu trebuie să mă întrebați pe mine! Dacă ar fi să vă spun cum o văd eu astăzi, m-ar lega ăștia! Numai gândurile și îmi vine să intru în pământ de rușine!

Aici suntem prieteni; ne este rușine de noi înșine! Și asta a fost trecută în toate programele de guvernare ca politică de stat! L-ați auzit pe primarul ăla din Voluntari vorbind ore în șir tot felul de bazaconii? Mi-a fost milă de el și mi-a fost milă de noi.

De ani de zile tot felul de ticăloși ne scuipă în față și noi ne ștergem cu mâneca hainei și plecăm capul. Ticăloșii ăștia nu sunt numai străini. Mulți sunt români cu acte în regulă, dar care nu mai au pe dedesubt nimic românesc în ei. Poartă pașaportul în buzunarul pantalonilor, pe o bucă, doar ca să se victimizeze.

Nu! Mie nu mi-e rușine că sunt român, pentru că asta nu este România Mea!

Chiar nu se poate face nimic ca să o primesc înapoi!?

Chiar s-a terminat!?

Chiar sunt ei mai mulți decât noi!?

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved