Taxa pe nesimțire

Dan Elias

* Nu mă întrebați de 1 Decembrie. Atâta vreme cât veți continua să nu-i înjurați pe cei care vorbesc despre o „unire mica„ și una „mare„ .., eu unul nu mai vorbesc despre ziua națională a României! Apoi, toată această ipocrizie a „iubirii mele, România”, când cei care o fac îi doare undeva de tot ce este românesc, îmi dă o stare de greață greu de descris.

Suntem astăzi o nație de sclavi ideali. Nu comentăm, nu ne opunem, nu criticăm; noi doar ne supunem și compunem ode în cinstea celor care fac bășcălie de neamul nostru. Să fiți iubiți! Vă doresc doar sănătate și virtute, căci doar asta vă interesează, adică esența capitalismului biruitor.

Comisarul european Thierry Breton i-a spus lui Musk că trebuie să respecte o listă de reguli, inclusiv să renunțe la o abordare „arbitrară” în ceea ce privește repunerea în drepturi a utilizatorilor interziși, să urmărească „agresiv” dezinformarea și să fie de acord cu un „audit independent extins” al platformei până anul viitor. Altfel spus; „Băi, puță! libertatea de exprimare pe sit-urile de socializare este un moft! Dar la noi aici, în sfântul imperiu european, libertatea nu este decât o figură de stil, o acadea pentru proști. Să sugă până îi doare limba! Îți spunem noi exact ce trebuie să apară pe telefoane. Adică tu crezi că noi muncim degeaba!?”

Didier Reynders vorbește în numele comisiei europene; „Există încă prea multe diferenţe între statele membre în ceea ce priveşte pedeapsa pentru încălcarea sancţiunilor UE împotriva Rusiei”. El spune explicit că statele, persoanele juridice, dar și cele fizice, (!) vor suporta consecințe penale dacă nu respectă ce spune și visează ursula. Despre racheta din Polonia, despre scandările demonstranților din întreaga europă, despre bombițele de la ambasadele ucraineene nu spune nimic. Mucles, vorba poetului. Cât credeți, mă, voi, că mai puteți ascunde recrudescența naționalismului în ucraina, în Spania, în uk, în România, patria singurului partid pe criterii ednice!? Tembelismul european întreține, datorită sclaviei față de americani, o stare de spirit ce se va transforma într-o ditamai bombă, nu bombiță. Războiul din ucraina este o afacere de casă a americanilor și a rușilor. Să se spele cu el pe cap! De ce trebuie să suferim toți? Cum este posibil să ne puneți pe noi să plătim imbecilitățile voastre despre mărire și dominația planetară!?

Ursula (scuze pentru litera mare!) vrea să-i taie Ungariei fondurile pentru reziliență. Nu-i dă banii (pentru că sunt de la mă-sa, probabil!) decât dacă respectă trei condiții; primește la grămadă refugiați din ucraina; aprobă, fără să le citească, toate sancțiunile împotriva rusiei; se închină la „curcubeu” și la licurici. „Să faceți voi .. plici!?” – le-a răspuns orban și bine le-a făcut! Sigur, la aceleași cerințe, ai noștri ca brazii s-au extaziat precum supușii curților medievale europene, când regii își făceau nevoile .. în tron (pregătit anume pentru așa ceva); „Ce parfum, măria-ta! Câtă noblețe! Rahat ca al matale, mai rar!”

Cât de proști să fim să închidem termocentralele, doar pentru ca stăpânii să-și vândă gazul lichefiat!? Cât de proști să fim să credem că războiul de la graniță este o întâmplare a istoriei!? Cât de proști să fim să ne ținem copiii și bătrânii în frig și întuneric doar pentru orgoliile unor golani și senili, care se cred și se comportă ca stăpânii de sclavi ai planetei!? Cât de proști să fim să ținem la conducerea acestei țări niște milogi de tot râsul, analfabeți cu patru clase primare, făcute și alea la fără frecvență, în vreo casă de cultură din vreun sat uitat de lume!? Cât de proști să fim să ne educăm copiii la lumânare și în frig doar pentru că așa vrea cucoana ursula!?

Voi vă imaginați cât de penibili suntem să cumpărăm armament, avioane și rachete și în acest timp bunicii noștri să trăiască în rușinea unei sărăcii date de munca de o viață!?

Citesc sondaje de opinie unde le cresc procentele acestor partide, prietene în sclavie și neputință. Masochiști din toată țara, uniți-vă!

Dan Elias

P.S. Aud, mă minunez și mă bucur! În sfârșit, intrăm și noi în rândul lumii! Uie ne recomanda să ne spălăm câte doi. Eu chiar începusem să-mi caut pereche, nevastă-mea fiind complet dezinteresată. Dar vestea „merveioză” se referă la sursele bietului nostru buget, în condițiile în care banii noștri se duc pe înarmare. Așa, da! Vom avea taxă pe soare și taxă pe „intrarea în spitale”. Pe când o taxă pe nesimțire, nesimțiților!!


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved