Tărâmul brebeneilor

Dan Elias

Vi se spune de atâta vreme că România nu este în situația de a face cadouri refugiaților de oriunde ar fi ei, altele decât cele reglementate de lege și în condițiile legii și voi continuați să vă respectați stăpânii mai mult decât vă respectați cetățenii? Așa! Și dacă a dat ordin ursula, care-i treaba!? Nu cumva tot această cucoană ne-a vândut .. pielea .. ursului din pădure, de plătim și acum niște vaccinuri de care nici dracul nu mai are nevoie!?

Nu mai spun că nimeni nu știe dacă ele sunt bune sau rele, pentru că mi se face frică și scârbă.

În ce lume trăim? De ce nu sunt inculpați de justiția noastră toți acei „brebenei” care au semnat pentru un produs care nu ne este necesar și pe care îl aruncăm la gunoi? Ne-am prostit de tot?

Toți … riveranii cataclismului nenatural numit ucraina urlă să fie oprită revărsarea de grâne netestate și neimpozitate din acest teritoriu aflat în haos și voi, „brebeneilor”, vă faceți că plouă!? Iar ursula, mânca-i-aș gura ei? Iar brucselul lui pește! Iar „licuriciul”? Bă, dar noi, când!?

Ați înmuiat-o cu Delta și cu bâstroe? Ne-am blegit toți cum v-ați blegit voi la semnul de „mucles” al stăpânilor? Măsoară ăia cu degetul mijlociu în sus adâncimea mizeriei și a lipsei de respect și voi, „brebeneilor”, așteptați rezultatele ca pe sfintele moaște?

Nu mai întreb pentru că nu am pe cine; ne-am prostit de tot!

În aceste clipe când scriu cu părere de rău aceste rânduri, „marele brebenel” a convocat consiliul bășcăliei naționale pentru amenințările de la Marea Neagră și pentru „țara” de dincolo de Prut. Amândouă sunt probleme ale „licuriciului”, nu ale noastre. Când au fost ale noastre v-a durut exact în cur! Voi erați ocupați să vindeți tot, tot ce nu înțelegeați, tot ce vă putea aduce un dolar în plus. Acum, când îi interesează pe alții, pentru binele lor, v-ați adus brusc aminte?

Sigur că mi-e rușine cu voi! Cui nu-i este!? Vă ocupați cu toate prostiile. V-ați aplecat atât de mult încât buzele voastre sunt la un milimetru de papucul sultanului, ca să nu vă întreacă nimeni la pupat, la băloșit tălpile stăpânilor!

Priviți în jur. Lumea se schimbă și nu înțelegeți nimic.

Se pare că documentele pentagonului ne laudă contribuția la haos, spunând cu subiect și predicat că „țara nu este a noastră sau a copiilor, copiilor noștri, ci doar a blegiților, a brebeneilor, în vecii vecilor”!

Amin!

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved