Sudiți: Proiect pe Fondul de Mediul pentru modernizarea iluminatului public

Administrația publică din comuna Sudiți a depus la Fondul de Mediu un proiect pentru modernizarea iluminatului public care prevede înlocuirea tuturor corpurilor de iluminat, inclusiv cele din satul Gura Văii, cu unele moderne, tip LED. Prin intermediul proiectului vor fi montate 260 de lămpi, astfel că s-ar face și o economie la bugetul local prin reducerea consumului cu pste 50%.

Proiectul are în vedere modernizarea iluminatului public stradal din localitatea noastră, dar și reducerea semnificativă a consumului de energie, ținând cont de faptul că, la acest moment, tarifele pentru energia electrică s-au majorat considerabil. Sperăm ca până la sfârșitul acestui an să finalizăm acest proiect în întreaga localitate, chiar și în satul Gura Văii”, a declarat Vasile Șincan, primarul comunei Sudiți.

Valoarea proiectului este de aproximativ 400 mii lei, 70 de mii lei urmând a fi suportați din bugetul local al comunei, iar diferența dela Fonduld de Mediu.

Din dorința de a face cât ma multe investiții în comună depunem proiecte peste tot pentru a atrage cât mai multe fonduri. Pe ADI Ialomița, de exemplu, avem proiectul pentru SVSU unde s-au achiziționat un tractor cu lamă, un utilaj pentru împrăștierea materialului antiderapant, cositoare și o remorcă, necesare pentru a fi independenți. Avem un buldoexcavator cumpărat prin GAL Danubius, iar cu aceste utilaje consider că putem rezolva mare parte din problemele cu care ne confruntăm în situații de urgență, gen incendii, decolmatări, toaletarea pomilor, etc.”, a mai spus edilul localității.

În același context, Vasile Șincan a adus în atenție și un proiect pentru asfaltarea tuturor străzilor din Sudiți, pe care l-a depus la Compania Națională de Investiții, fără prea mari speranțe de obținerea finanțării, motiv pentru care același proiect l-a depus și pe PNI „Anghel Saligny”. Până la aprobarea proiectului, primarul este convins că va finaliza lucrările la rețeaua de canalizare, condiție obligatorie pentru obținerea finațării.

Totodată, lucrările la dispensarul uman au fost finalizate, următoarea etapă fiind cea de dotare, astfel că până la sfârșitul acestui an obiectivul va deveni funcțional.

 

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved