Străzi asfaltate prin ADI Ialomița și un teren sintetic de sport amenajat prin POCU la Ciulnița

Trei străzi din comuna Ciulnița au fost asfaltate cu sprijinul financiar al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița prin Programul Județean de Dezvoltare Locală Ialomița 2020, în baza unui contract încheiat în vara anului 2020. De asemenea, în cadrul Programului Operațional Capital Uman, UAT Ciulnița a reușit să amenajeze și un teren sintetic de sport de care vor beneficia toți copiii și tinerii din localitate.

Modernizare prin asfaltare

În iulie 2020, UAT Ciulnița a încheiat un contract cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița pentru un proiect de modernizare prin asfaltare a peste patru kilometri de drumuri de interes public local. Valoarea totală a proiectului a fost de 440.871,84 lei, din care contribuția ADI Ialomița a fost de 200 mii de lei, iar cota de cofinanțare a UAT Ciulnița în sumă de 240.871,84 lei.

Obiectivul general al proiectului a vizat dezvoltarea infrastructurii rutiere prin asfaltarea străzilor care vor permite atragerea în circuitul economic al zonelor respective. Obiectivele specifice se referă la reducerea timpului de transport; creșterea siguranței circulației; protecția mediului înconjurător; reducerea riscului asupra sănătății populației prin reducerea emisiilor de poluanți produse de traficul autovehicolelor și posibilități de intervenție rapidă în caz de urgență sau forță majoră.

Prin finalizarea investiției au fost atinse obiectivele preconizate a fi realizate prin implementarea investiției.

Suntem în faza de recepție a unui poiect de modernizare prin asfaltare a drumurilor de interes public local din Ciulnița, proiect derulat prin intermediul Programului Județean de Dezvoltare Locală. La nivel de comună avem peste 5 kilometri de străzi asfaltate. În cartierul nou de case aflat la intrarea în localitate, mai avem circa 3 km de străzi de asfaltat, dar nu se poate acum pentru că trebuie introduse utilitățile, respectiv rețelele de gaze și canalizare. Contractul pentru canalizare este deja semnat, a început să se lucreze la introducerea țevilor și se vor mai amenaja, suplimentar, încă 50 de cămine de vacuum pentru celelalte gospodării care nu le aveau în apropiere și nu puteau fi racordate la rețea. O să se mărească și stația de apă cu încă un rezervor cu o capacitate de 140 de metri cubi, plus un grup de pompare nou care să asigure debitul necesar gospodăriilor racordate la sistemul centralizat, sistem realizat între 2006-2008. Avem 13 ani deja de la implementare și are nevoie de suplimentare datorită numărului de gospodării apărute și a consumului mărit de apă (…) În afară de aceste cămine pe care le vom monta și a lucrărilor la rețeaua de canalizare, extinderem și proiectul de gaze în zona primului cartier „Movila” spre Ion Ghica și la intrare în Ciulnița, pe strada „Salcâmilor” (…) Nu ne oprim aici, mai avem proiecte pentru asfaltare în Ion Ghica și Ivănești, avem un proiect finalizat pe care îl vom depune pe ADI Ialomița pentru a face legătura între DC24 și DC 2, drumurile asfaltate de noi în cartierul Ghimpați din satul Poiana și în Poiana spre Stejaru, către acel pod de vase, pentru a putea introduce mijlocul de transport în comun acolo.

Am reușit să asfaltăm peste 9 kilometri de drumuri la nivelul localității Ciulnița, dar mai avem de modernizat aproximativ 17 kilometri pe care îi vom asfalta imediat ce avem și sursa de finanțare”, a declarat Stelică Gheorghe, primarul comunei Ciulnița.

Liceenii sunt, și ei, tot copiii noștri”

Zilele trecute a fost finalizată recepția și pentru un teren sintetic de sport, proiect realizat prin intermediul Programului Ocupațional Capital Uman – „Școală pentru viață”, proiect care anul acesta se află în faza de închidere.

În acest caz, UAT Ciulnița a primit suma de 60 mii de lei în vederea realizării unei baze sportive, diferența de 300 de mii de lei, partea de co-finanțare în proiect, fiind suportată dintr-un credit accesat de Primărie.

Am amenajat terenul de sport în incinta Școlii cu clase I-VIIII Ciulnița, pentru o mai bună desfășurare a activităților educativ-sportive. În această unitate de învățământ sunt înscriși 265 de copii, însă de obiectivul realizat se pot bucura și tinerii care participă la activitățile sportive organizate între unitățile de învățământ, cei care au plecat să studieze la liceu, pentru că și ei sunt tot copiii noștri (…) Trebuie să vă mai spun că noi mai avem un teren de sport, de aproximativ aceeași mărime, în satul Poiana, căruia îi vom înlocui suprafața sintetică anul acesta, pentru că are deja 10 ani de când de când deservește Școala cu clasele I-IV din localitate și s-a uzat. Noi am creat infrastructura și cred că este un lucru bun pentru copii, rămâne ca ei să-și dorească să participe la activitățile sportive, deși este mai greu în perioada aceasta pandemică. Spun acest lucru pentru că, în cazul lor, pandemia a făcut mai mult rău decât adulților, întrucât le-a oprit elanul de dezvoltare din acest punct de vedere stând mai mult izolați. Faptul că nu mai aleargă, că nu se mai joacă atât de liberi pe cât o făceau înainte, i-a afectat foarte mult”, a mai spus primarul comunei Ciulnița.

Petronela MOROIANU

 

 


Copyright 2020 - Global Marketing - All Rights Reserved                                                                                   Politica cookie                          Politica de confidentialitate