STIRI DIN FETEȘTI

494 de ani de la atestarea documentară a Feteștiului

Elevi din clasele a IV-a de la unitățile școlare din municipiul Fetești au participat la concursul de cultură generală „Fetești – orașul meu”, concurs bazat pe informații însușite de copii din Monografia Municipiului Fetești.

Locul I a fost câștigat de echipa Școlii Gimnaziale „Aurel Vlaicu”, urmată de echipele școlilor Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară și Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”.

În cadrul evenimentului s-a desfășurat și Atelierul de artă plastică „Feteștiul în desene”.

Amenajarea zonei din jurul Stadionului Municipal

Primăria municipiului Fetești, prin Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat, continuă lucrările de amenajare a zonei pentru activități sportive și de relaxare din jurul Stadionului Municipal. În această perioadă se delimitează pista pentru alergare prin montarea bordurilor, după care va fi turnat stratul de beton, montat armăturile pentru cele opt locuri de repaus ce vor fi dotate cu mobilier urban și vor fi instalați 36 de stâlpi de iluminat cu încărcare solară pe tot perimetrul pistei.

De asemenea, proiectul include și monitorizarea cu camere de supraveghere video precum și amenajarea unei zone cu elemente de fitness.

Continuă lucrările la infrastructura stradală

Echipele DADPP Fetești lucrează simultan în cartierele Fetești Gară, Fetești Oraș și Coloniști. Lucrătorii reabilitează trotuarul din apropierea Școlii Gimnaziale Mihai Viteazul- Corp A, de pe strada Eforiei, refac trotuarul de pe strada Plevnei, conturează strada Constantin Brâncoveanu în vederea asfaltării, realizează marcajele trecerilor de pietoni la intersecția străzilor Jandarmeriei – Călărași – Promenadei, profilează, pietruiesc și cilindrează străzile Barierei, Elizeni, Aerodromului, Sălciilor și Alexandru Vlahuță. Ei vor face lucrări similare și pe celelalte străzi din cartierul Coloniști.

De asemenea, lucrători de la Drumuri Municipale Fetești montează indicatoare rutiere în locul celor care lipsesc sau care sunt deteriorate pe străzile Grânelor, Liliacului și Grâușor.

A fost semnat contractul de execuție a lucrărilor la noua grădiniță din Cartieul Dudești

Primarul municipiului Fetești, Laurențiu Șonchereche a semnat, săptămâna trecută, ordinul de execuție a lucrărilor de la noua grădiniță din cartierul Dudești. Proiectul vizează realizarea branșamentelor la rețelele de apă, canalizare, energie termică și energie electrică, împrejmuirea spațiului exterior, amenajarea unui loc de joacă și a locurilor de parcare, precum și achiziționarea, respectiv montarea centralei termice.

Noua grădiniță face parte din cadrul Școlii Gimnaziale “Mihai Viteazul”, iar recepția clădirii și achiziția mobilierului s-au făcut anul trecut.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved