Știrea de la miezul… nopții: Consilierii PSD și-au dat in corpore demisia din Consiliul Local Fierbinți

De la miezul nopții pentru că, asta e, am plecat la Fierbinți pentru o ședință de consiliu local de vreo jumătate de oră, m-a apucat noaptea prin Vestul județului și, până am ajuns la Slobozia, era aproape miezul nopții. Ce-am spus? Ședință de consiliu local? Doamne Ferește! Las Fierbinți în toată regula! Și asta e puțin spus, pentru că nu a fost nici măcar o comedie, ci un circ în toată regula. Dar, cu detalii de la o întâlnire care a durat două ore și jumătate pentru a fi aprobate nouă proiecte de hotârâri care vizau în marea lor majoritate asfaltarea străzilor din, auzi, Orașul Fierbinți în anul 2023(!!!), voi veni în ziarul print de săptămâna viitoare.

Până atunci, știrea: Cei cinci reprezentanți ai PSD din Consiliul local Fierbinți și-au dat demisia! Motivul, ni-l dezvăluite Nicolae Dinu, căruia i s-au alăturat Ioana Matei, Maria Dobre, Nicușor Mihăilescu și Costel Bucheru.

Nicolae Dinu: În urma ședinței de consiliu local din data de 16 mai s-au supus aprobării proiectele pentru modernizarea localității prin programul Anghel Saligny privind asfaltarea mai multor străzi din orașul Fierbinți. Supuse la vot și dezbătute, n-au trecut de votul consilierilor. Niciuna! Drept dovadă, reacția consilierilor PSD a fost una radicală: ne-am dat demisia din Consiliul Local. O demisie în bloc viza-vis de cele întâmplate în orașul Fierbinți Târg azi 26 mai 2023. Nu este o noutate, de mai bine de doi ani atunci când vine vorba de aprobarea unor proiecte care să vină în folosul comunității în consiliu există o opoziție distructivă. Ne știe tot județul, dealtfel. Majoritatea proiectelor care au fost dezbătute nu au trecut. Cam zece-cincisprezece la sută au trecut. Restul, proiecte mari, nu! Din ambiții personale, care nu au nicio legătură cu realitatea.

SONY DSC

Adică, dacă vii să iei niște bani, și sunt foarte mulți, două sute de miliarde de lei vechi să vii să nu fii de acord să faci aceste asfaltări pentru tine cu bani de la altcineva, este inadmisibil, este peste puterea noastră de înțelegere. Eu nu vreau să fiu părtaș la așa ceva, nu vreau să fac parte din aceeași echipă cu ăștia care nu au vrut să voteze. Și ca atare, am zis că cea mai bună soluție pentru noi este să ne dăm demisia în bloc din consiliul local. Eu o spun cu toată responcibilitatea: Fierbințiul nu se va mai întâlni cu un asemenea buget ni-cio-dată! Aproape cinci sute de miliarde lei vechi în trei ani! Și suntem singurul oraș din județul Ialomița care nu avem drumuri asfaltate.

SONY DSC

SONY DSC

Adică, vine cineva care să-mi facă la mine în curte o casă și eu atât de dobitoc și de prost să fiu să-i spun lu’ ăla, mă, nu o fă! Ei o țin pe a lor: prețuri mici, mici, mici. Păi, prețurile mici scad calitatea lucrării. Și mai e ceva! Cum să faci tu într-un oraș asfalt cu șanțuri de pământ, așa cum vor ei!?

Nicolae TACHE

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved