Ștefan Țintă, candidatul PSD Ialomița pentru Senatul României

 

Cer Guvernului PNL urgenta plafonare a prețului testelor PCR

Pandemia generata de virusul SARS COV2 ne afectează viața într-un mod foarte agresiv. Nu mai putem sta alături de cei dragi, s-au închis școlile, foarte mulți oameni și-au pierdut locurile de muncă, domeniul HORECA și turismul au fost profund afectate, economia țării este în criză, incertitudinea și panica ne rod zi de zi sufletul.

Până la finalizarea și distribuirea unui vaccin care să ne ajute în lupta inegală cu acest inamic invizibil singurul lucru care ne poate ajuta pentru a păstra economia pe linia de plutire și pentru a salva vieți este testarea în masă a populației.

Am analizat costul acestor teste în Europa și am constatat cu indignare că România este în topul țărilor cu un preț ridicat pentru testele PCR. Din informațiile mele, în Belgia un test PCR este în jur de 43 de euro, în Ungaria prețul a fost plafonat la 54 de euro, în Bulgaria prețul este în jur de 60 de euro, în Romania în jur de 80 de euro dar poate ajunge și la 110 euro, în Austria este 120 de euro dar pentru foarte mulți cetățeni este subvenționat de stat sau de angajatori și chiar gratis, la fel și în Germania.

Nu pot să nu mă întreb de ce o țară ca Romania unde salariul minim este incomparabil cu cel din Austria și Germania are prețuri pentru testul PCR apropiate de nivelul acestor țări foarte dezvoltate? De ce s-a făcut din testare un business în țara noastră în dezavantajul cetățenilor? Câte teste pe lună își poate permite un român cu un salariu minim sau mediu pe economie? Cer Guvernului PNL urgenta plafonare a prețului testelor PCR! Gestioanrea pandemiei este deja scăpată de sub control și cetățenii au dreptul de a se proteja și testa pe cont propriu la prețuri decente și adaptate nivelului de trai dacă Guvernul este incapabil să o facă!

Comandat de Partidul Social Democrat-Filiala Ialomița / Executat de SC IALPRESS SRL /

CUI Mandatar Financiar: 11200020

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved